Budak, istifa kararını ilçedeki hizmetlerin engellendiği ve sekteye uğratıldığı gerekçesiyle aldığını ifade etti.

"Hizmetlerimiz Engellendi"

Budak, yazılı açıklamasında, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde Taşlıçay'da yüzde 60 çoğunlukla belediye başkanı seçildiğini hatırlatarak, “Kozmopolitik ilçemizin tüm halklarına, Azeri, Karapapak, Kürt ve tüm vatandaşlarımıza eşit hizmet sağlamak amacıyla bulunduğum DEM Parti'den kendi irademle istifa ediyorum” dedi.

Budak, görevde bulunduğu süre boyunca, partisinden bazı kişilerin ilçede yapmak istedikleri hizmetleri engellediğini ve hizmetlerde gecikmelere yol açtığını belirtti. “Parti içerisinde bazı kişi veya kişiler, amacımız dışında, hedeflediğimiz hizmet dışında farklı yollar sunarak bize zaman kaybı yaşatmaktadırlar” şeklinde konuştu.

“Hedefimiz Eşit Hizmetti”

Derya Yanık Cenevre'de BM Yetkilisi ile Bir Araya Geldi Derya Yanık Cenevre'de BM Yetkilisi ile Bir Araya Geldi

Başkan Budak, makam ve koltukların kalıcı olmadığını, bunları millete hizmet etme vesilesi olarak gördüğünü vurguladı. “Bu vesileyle belediye başkanı olarak göreve gelmemde, şahsımın adaylığı yüzde 40 etkiyle oy kullanan Azeri, Kürt, Türk ve Karapapak bu partiye oy verdiler” ifadelerini kullandı.

“Şehit Annesinin Bahçesi Sebebiyle Baskı Yapıldı”

Budak, parti içinde kendisine baskı yapıldığını ve bazı yasadışı tekliflerle karşı karşıya kaldığını belirtti. Özellikle, Cemile Duman'ın belediye başkan yardımcısı yapılması için baskı uygulandığını ve şehit annesinin bahçesinin onarımı nedeniyle hakkında soruşturma açıldığını belirtti. Bu durumların, istifa kararında etkili olduğunu ifade etti.

“Eşit ve Adaletli Hizmete Devam Edeceğim”

İstifasının ardından bundan sonraki süreçte de eşit ve adaletli bir şekilde hizmet etmeye devam edeceğini belirten Budak, "Altında yaşadığımız hepimizin bayrağı olan Türkiye Cumhuriyeti bayrağını ilk mitingimizde nasıl dalgalandırdıysak bundan sonra belediyemizde de yine dalgalandırarak, halkımızın huzurunda saygıyla eğilerek partiden istifa ediyor, başkan seçilme sürecinde emeği geçen herkese teşekkür eder saygılarımı sunarım" dedi.

Budak’ın istifası, Taşlıçay’da siyasi ve yönetimsel değişimlere yol açması bekleniyor.

Kaynak: Foto: İHA