Bilal Erdoğan, 1 Ocak 2024 sabahı Galata Köprüsü'nde düzenlenecek "Şehitlere rahmet Filistin'e destek, teröre lanet" mitingi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Filistin şehitlerinin katilleriyle kendi ülkelerindeki teröristlerin katillerinin aynı olduğunu belirterek, toplum içinde kutuplaşmaya karşı uyarılarda bulundu.

Ayrıca, CHP'nin bildiriye imza atmamasına ilişkin Erdoğan, bir milletin asgari müştereklerine vurgu yaparak, terörün bu müştereklerden biri olduğunu ifade etti. Asgari müştereklere sahip çıkmanın Türkiye'yi daha güçlü kılacağını vurguladı.

Erdoğan, İsrail ürünlerine yönelik boykot kampanyasıyla ilgili olarak da uluslararası düzeyde birliktelik ve sürekli eylemlerin önemine dikkat çekti. İsrail'in zulmünden vazgeçmeyeceğini savunan Erdoğan, İsrail'in gücünü sermaye sahiplerinden aldığını belirterek, bu kişilere karşı yapılacak boykot çağrısında bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özçağdaş, Burdur'da konuştu: CHP Genel Başkan Yardımcısı Özçağdaş, Burdur'da konuştu:

Son olarak, İsrail'in Gazze'yi boşaltma söylemlerine inanmadığını ifade eden Erdoğan, İsrail'in Naziliği benzetmesini kullanarak Netanyahu ve destekçilerinin yargılanması gerektiğini dile getirdi. Erdoğan, İsrail'e karşı ses çıkarılmasının devam etmesi gerektiğini ve bu konuda uluslararası düzeyde harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı.