Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Osmaniye İl Başkanı Adem Yücel, hükümetin ekonomik politikalarını sert bir dille eleştirdi. Yücel, "Hükümetin yanlış politikalardaki ısrarı nedeniyle ülkemizin içine itildiği ekonomik kriz, günden güne ağırlaşmakta, bu acı gerçek ise tepeden söylenen yalanlarla bastırılmaya çalışılmaktadır" dedi.

Yücel, TÜİK'in enflasyon verilerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Çok uzun süredir; bir çeşit yalanları ayarlama enstitüsü gibi çalışan TÜİK de halkın cebinden yapılan soygunun başlıca aracı olmaya devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Burdur'da 200 milyon dolarlık yatırım hedefli içecek fabrikasının ilk fazı açıldı Burdur'da 200 milyon dolarlık yatırım hedefli içecek fabrikasının ilk fazı açıldı

Adem Yücel açıklamasında, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in krizin faturasını emekçi kesimlere çıkardığını vurguladı. "Adeta şapkadan tavşan çıkaracağı söylenerek ekonominin başına getirilen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, krizin acı faturasını dev holdinglere, ballı ihalelerle doyduğu halde teşviklerle ve vergi sıfırlamalarıyla semirtilen yandaş sermayeye değil, asgari ücretliye, esnafa, kamu emekçisine, emekliye ve tüm emekçi kesimlere çıkarmasının ardından bugün TÜİK ağır bir darbe daha vurmuştur" dedi.

Adem YücelYücel, TÜİK'in açıkladığı 6 aylık enflasyon oranının %24,73 olduğunu ancak bu oranın gerçeği yansıtmadığını belirtti. "Bugün 6 aylık enflasyonu sadece yüzde 24,73 olarak açıklayan TÜİK, yine ve bir kez daha kamu emekçisinin gerçek enflasyonla boy ölçüşemeyecek kadar küçük bir zam almasının zeminini hazırlamıştır. Oysa gerçek, minareyi çalanların kılıfı olan TÜİK’in verdiği rakamların çok çok daha üzerindedir" diye konuştu.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'nun araştırmalarına göre son 6 aylık enflasyonun %30,3, Haziran ayı enflasyonunun %3,3, ve son bir yıllık enflasyonun %96 olduğunu belirten Yücel, ENAG'ın Haziran ayı enflasyonunu %4,27, son 12 aylık enflasyonu ise %113,08 olarak açıkladığını hatırlattı. "TÜİK'in enflasyon oranlarının gerçeği yansıtmadığının bilinmesine rağmen ücret ve maaş zamlarında halen TÜİK oranları kullanılmaktadır" dedi.

Yücel, kamu çalışanlarına yapılan %19,3'lük zam oranının yetersiz olduğunu belirterek, "Kamu çalışanlarına zam olarak sunulan, altı aylık enflasyon farkının %19,3 olarak açıklanması yaraya merhem olmayacağı tartışmasız bir gerçektir" dedi.

TÜİK'i eleştiren Yücel, "İlgili mahkeme kararlarına rağmen enflasyon sepetinin ayrıntılarını kamuoyuna açıklamayan, hangi ürünlere hangi marketlerden baktığını dahi açıklamaya lütfetmeyen, adeta paralel evrenden bildiren TÜİK’in yalanlarına haklarımızı, alım gücümüzü feda etmeyeceğiz!" dedi.

Yücel, Osmaniye'den TÜİK yetkililerine seslenerek, "Ya gelin bu düşük enflasyon oranını bulmanızı sağlayan marketlere bizi götürün ve biz artık hanemizin alışverişlerini oradan yapalım, ya da gelin sizinle birkaç market gezelim, ortalama kiralara ve faturalara bakalım. Hodri meydan!" diye konuştu.

Son olarak hükümete seslenen Yücel, "Sizin hınk deyiciniz olan TÜİK’in gerçek dışı rakamları, adına toplu görüşme dediğiniz yandaş konfederasyonlarla yaptığınız masa sohbetleri bizi ilgilendirmez! Bizi geçinemiyor olmamız ilgilendirir. Maaşın yarısının kirada, kalanının ise faturalar ve başlıca giderlerde erimesi ilgilendirir. Bizi, sizlerin yüzünden evimize boynu bükük giriyor olmamız ilgilendirir. Bizi ağzınızdan çıkan pembe yalanlar değil, yaşadığımız acı gerçekler ilgilendirir! Gerçeğin peşini bırakmayacağız. İnsanlık onuruna yaraşır ücretlerle çalışma hakkımızı, bu rezil tiyatroya kaptırmayacağız!" dedi.

Editör: Resul Özdil