Young Boys - Galatasaray Maçının Hakemi Belli Oldu

Galatasaray’ın UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda İsviçre’nin Young Boys takımıyla oynayacağı karşılaşmada düdüğü Almanya Futbol Federasyonu’ndan Daniel Siebert çalacak. UEFA’nın resmi açıklamasına göre, 21 Ağustos Çarşamba günü Bern’deki Wankdorf Stadı’nda saat 22.00’de başlayacak bu kritik mücadelede Siebert görev yapacak. Yardımcı hakemlikleri Jan Seidel ve Rafael Foltyn üstlenecek, dördüncü hakem ise Daniel Schlager olacak. VAR odasında ise Christian Dingert ve Benjamin Cortus görev alacak.

Hakem Dani̇el

Siebert ve Muslera Arasındaki Eski Tartışma

Daniel Siebert, 2022 FIFA Dünya Kupası sırasında Galatasaray’ın deneyimli kalecisi Fernando Muslera ile yaşadığı gerginlik nedeniyle dikkat çekmişti. Uruguay - Gana maçında yaşanan bu olayda, Muslera hakeme yönelik sert itirazlarıyla gündeme gelmişti. Muslera’nın kararları protesto etmesi ve gösterdiği tepkiler, Siebert ile arasında tansiyonun yükselmesine neden olmuştu. Bu olay sonrası iki isim arasında oluşan gerginlik futbol kamuoyunda geniş yer bulmuştu. Bu geçmiş gerginlik, Galatasaray taraftarının Siebert’in yöneteceği Young Boys maçına yönelik endişelerini artırıyor.

Muslera Uruguay

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi Hedefi

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi’ne veda ettikten sonra UEFA Avrupa Ligi’nde son 32 turuna kadar yükselen Galatasaray, bu sezon yeniden Devler Ligi’ne katılmayı hedefliyor. Play-off turunda Young Boys’u eleyerek gruplara kalmak isteyen sarı-kırmızılılar, bu başarıyı elde ederse 15.64 milyon euroluk katılım gelirini kasasına koyacak. Ayrıca, grup aşamasında her galibiyet başına 2.8 milyon euro, beraberlik başına ise 930 bin euro daha kazanma şansı bulunuyor.

Galatasaray(8)

İlk Maç İsviçre’de, Rövanş İstanbul’da

İlk karşılaşma 21 Ağustos’ta Bern’de oynanacakken, rövanş mücadelesi 27 Ağustos’ta Galatasaray’ın evi Rams Park’ta gerçekleştirilecek. Bu iki maçta elde edilecek sonuçlar, Galatasaray’ın yeniden Avrupa’nın en prestijli turnuvasında yer alıp almayacağını belirleyecek.

G S

UEFA Play-Off Turunda Heyecan Başlıyor

Şampiyonlar Ligi’nin yeni formatında mücadele edecek son 7 takım, play-off turuyla belirlenecek. Bu kapsamda play-off turu yarın 3, 21 Ağustos Çarşamba günü ise 4 maçla devam edecek. Tüm maçlar Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak.

Play-off turu maç programı şöyle:

  • GNK Dinamo (Hırvatistan) - Karabağ (Azerbaycan) (Maksimir Stadı)
  • Bodo/Glimt (Norveç) - Kızılyıldız (Sırbistan) (Aspmyra Stadı)
  • Lille (Fransa) - Slavia Prag (Çekya) (Hainau Stadı)

21 Ağustos Çarşamba:

Iğdır FK, Fenerbahçe Tesisleri'ni Satın Aldı Iğdır FK, Fenerbahçe Tesisleri'ni Satın Aldı
  • Midtjylland (Danimarka) - Slovan Bratislava (Slovakya) (Herning Stadı)
  • Malmö (İsveç) - Sparta Prag (Çekya) (Malmö Yeni Stadı)
  • Dinamo Kiev (Ukrayna) - Salzburg (Avusturya) (Lublin Stadı)
  • Young Boys (İsviçre) - Galatasaray (Wankdorf Stadı)
Editör: Rabia İlkay Yıldız