YÖK, bu tür haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve Kurul tarafından üniversite sisteminde bir değişiklik yapılmasına ilişkin bir çalışmanın bulunmadığını belirtti.

YÖK'ün resmi açıklamasında, geçen hafta Cumhurbaşkanlığında gerçekleştirilen toplantıya atıfta bulunularak, söz konusu toplantıda üniversitelere erişim kapasitesi, akademik üretkenlik, bilimsel araştırma fonları, ihtisaslaşma programları, uluslararasılaşma, kalite ve akreditasyon gibi konuların ele alındığı ifade edildi. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen bu sunumda, Türkiye ve dünyada gelecek 30 yılda yükseköğretim sisteminde yaşanacak olası değişimlerin de masaya yatırıldığı kaydedildi.

'Maziden Atiye Ahlat' gençlere ufuk açacak 'Maziden Atiye Ahlat' gençlere ufuk açacak

SınavAçıklamada, toplantıda üniversite sisteminin değişmesiyle ilgili herhangi bir konuya değinilmediği özellikle vurgulandı. YÖK, bu tür asılsız haberlerin kamuoyunu yanıltmayı amaçladığını belirterek, basın yayın organlarının daha sorumlu davranmalarını ve iddialara itibar edilmemesini istedi.

Ayrıca, Yükseköğretim Kurulu’nun geleceğe yönelik vizyonu doğrultusunda çalışmalarının süreceği, toplantıların önümüzdeki günlerde de devam edeceği ifade edildi.

YÖK’ün açıklamasıyla birlikte üniversite sistemi üzerinde yapılacak olası bir reform tartışması şimdilik sona ermiş gözüküyor. Kurul, yükseköğretimin daha verimli ve kaliteli hale gelmesi için projelerini yürütmeye devam edecek.

Editör: Resul Özdil