TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Osmaniye Milletvekili Derya Yanık, komisyon heyeti olarak gerçekleştirdikleri Cenevre ziyareti hakkında Anadolu Ajansı’na önemli açıklamalarda bulundu. Yanık, ziyarette BM İnsan Hakları Yüksek Komiser Yardımcısı Nada Al-Nashif ve Filistin'in BM Cenevre Ofisi Daimi Temsilcisi İbrahim Khraishi ile kapsamlı görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yanık, ziyareti sırasında Filistin'de yaşanan soykırım ve İsrail'in Filistinli sivillere yönelik şiddeti hakkında Türkiye ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nun duruşunu net bir şekilde ortaya koyduklarını söyledi. Amaçlarının, Filistinli mazlumlara yönelik şiddetin bir an önce durdurulması için uluslararası mekanizmaları harekete geçirmek olduğunu vurgulayan Yanık, "Bu görüşmeler, Türkiye'nin bu konudaki kararlılığını ve uluslararası alanda yaptığı çalışmaları pekiştirmek için önemli bir adımdı" dedi.

"Türkiye'nin Çalışmaları Takip Ediliyor"

Görüşmelerin verimli geçtiğini dile getiren Yanık, Al-Nashif ve Khraishi'nin Türkiye'nin uluslararası platformdaki çalışmalarını takip ettiklerini ve bundan sonraki süreç için beklentilerini ifade ettiklerini söyledi. Yanık, "Bu tür geri bildirimler bizim için çok kıymetli. Türkiye olarak Filistin konusunda bugüne kadar attığımız adımların farkında olunması ve uluslararası işbirliği açısından önemli bir zemin oluşturuyor" dedi.

"Filistin'in Haklarını Savunmaya Devam Edeceğiz"

TBMM’nin her komisyonu ve çalışma grubu gibi İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nun da Filistin'in haklarını savunmaya devam edeceğini belirten Yanık, "Her platformda, her alanda Filistin için çalışmalarımız sürecek. Bu konuda kararlıyız" diye konuştu.

"İslamofobi ile Mücadele"

Ziyarette, Filistin meselesinin İslamofobi ve ırkçılık hareketleriyle bağlantısının da gündeme geldiğini ifade eden Yanık, TBMM bünyesindeki İslamofobi ve Irkçılıkla Mücadele Alt Komisyonu’nun çalışmalarından bahsetti. İsrail'in Filistin'deki şiddetinin dünyada İslamofobik hareketleri tetiklediğine dikkat çeken Yanık, "Bu konu da görüşmelerimizde geniş bir şekilde ele alındı. İslamofobi dünya genelinde konuşulması gereken bir mesele ve bu konuda da çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Mersin'de TEKNOFEST'in İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması'nın finali devam ediyor Mersin'de TEKNOFEST'in İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması'nın finali devam ediyor

Yanık, önümüzdeki dönemde uluslararası platformlarda bu konuların gündemde tutulacağını ve çeşitli görüşmelerin sürdürüleceğini belirterek, komisyon olarak Filistin davasına desteklerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Editör: Rabia İlkay Yıldız