Osmaniye Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, Londra’da Birleşik Krallık İşçi Partisi Milletvekili Afzal Khan’ın ev sahipliğinde düzenlenen yuvarlak masa toplantısına katıldı. Toplantıda İngiliz parlamenterler, Türk milletvekilleri ve Türkiye’nin Londra Büyükelçisi ile birlikte İslamofobiyle küresel mücadele konuları ele alındı. Yanık, toplantının ardından yaptığı açıklamada, bu tür iş birliği ve diyalogların toplumlar için kritik öneme sahip olduğunu belirterek Afzal Khan’a teşekkür etti.

Yanık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
"Toplumlarımızı tehdit eden her türlü sorunun çözümünde güçlü işbirliği ve diyalog önemli rol oynamaktadır. Bu verimli toplantıya ev sahipliği yaptığınız için teşekkür ediyor, İslamofobi ile mücadelede ortak çalışmalarımızın artarak devam etmesini diliyorum."

ABD ve İngiltere’den Yemen’in Hudeyde Kentine Hava Saldırıları! ABD ve İngiltere’den Yemen’in Hudeyde Kentine Hava Saldırıları!

“İslamofobiye Karşı Küresel İşbirliği Şart”

Yanık’ın katıldığı toplantıda, iki ülke arasındaki ortak mücadele konuları üzerinde durulurken, dini ve etnik ayrımcılıkla mücadelenin yalnızca ulusal değil, küresel düzeyde iş birliğini gerektirdiği vurgulandı. Toplantıya ev sahipliği yapan Afzal Khan, etkinliğin ardından kamuoyuna yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Çarşamba günü, İngiliz parlamenterler, Türk büyükelçisi ve Türkiye İnsan Hakları Komisyonu'ndan Türk milletvekilleriyle bir yuvarlak masa toplantısı düzenledim. Burada, İngiltere'de ve küresel olarak İslamofobiyle mücadeleye odaklandık. Katılan ve değerli görüşlerini paylaşan herkese teşekkür ederiz!"

Derya Yanık Ingiltere (3)

“Mücadele Güçlenerek Sürecek”

Yanık’ın açıklamaları, Türkiye'nin insan hakları ve dini özgürlükler konusundaki kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. Toplumların barış içinde yaşaması için ortak diyalog ve iş birliğinin önemine dikkat çeken Yanık, İslamofobiyle mücadelenin her iki ülkenin de öncelikli gündemlerinden biri olduğunu belirtti.

İnsan hakları, Filistin Davası ve İslamofobi konularında TBMM’ye taşıdığı başarılı çalışmalarıyla bilinen Yanık, insan hakları alanındaki uluslararası iş birliğini genişletme çabalarını sürdüreceklerini ifade etti. İngiltere’de düzenlenen bu toplantı, Türkiye’nin dünya çapında barışa verdiği ve barışın temini açısından verdiği önemin de bir göstergesi olarak değerlendirildi.

Yanık ve Khan arasındaki bu diyaloğun, Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki insan hakları temelli ilişkileri daha da güçlendireceği öngörülüyor.

Editör: Enes şimşek