Türk televizyon dünyasının sevilen ismi Vatan Şaşmaz, 27 Ağustos 2017 tarihinde Beşiktaş’ta bir otel odasında hayatını kaybetti.

Vatan Şaşmaz’ın Ölümünün 6. Yıl Dönümünde Tüm Detaylar Ortaya Çıkıyor (1)

Ünlü sunucunun ölümünün üzerinden altı yıl geçmesine rağmen, olayın detayları hala konuşulmaya devam ediyor. Şaşmaz, eski manken Filiz Aker tarafından sırtından vurularak öldürülmüştü. Cinayetin ardından Aker, aynı silahla kendi hayatına son vermişti. Vatan Şaşmaz, bu üzücü olay gerçekleştiğinde 43 yaşındaydı.

Olayla ilgili polis raporunda, Aker’in Şaşmaz’a karşı duyduğu platonik aşkın, cinayete giden süreci tetiklediği belirtiliyor. Rapora göre, Aker ve Şaşmaz 2009 yılında kısa süreli bir ilişki yaşamış, ancak bu ilişki sonrasında Aker’in Şaşmaz’a olan takıntısı devam etmişti. Aker, bu takıntı sonucu zaman zaman intihar etmek istediğini çevresine dile getirmiş ve 2011 yılında bir intihar girişiminde de bulunmuştu.

Vatan Şaşmaz’ın Ölümünün 6. Yıl Dönümünde Tüm Detaylar Ortaya Çıkıyor (2)

Cinayet günü, Aker’in yaklaşık bir buçuk aydır aynı otelde kaldığı öğrenildi. Olay günü Aker, yeğeni Dora ve eşini otele davet ederek bir süre onlarla vakit geçirdi. Daha sonra misafirinin geleceğini belirterek odasına geçen Aker, bu sırada Vatan Şaşmaz’ı otele çağırdı. Bir süre sonra Aker’den haber alamayan yeğeni, otel görevlilerinden yardım isteyerek odaya girdiğinde, Vatan Şaşmaz’ı kapının önünde yüzüstü yatar vaziyette, Filiz Aker’i ise yatağın üzerinde kanlar içinde buldu.

Polis raporuna göre, Filiz Aker, Şaşmaz’ı sırtından dört kez vurduktan sonra kendi başına ateş ederek yaşamına son verdi. Raporda, Aker’in elinde silahın bulunduğu tespit edildi.

Vatan Şaşmaz’ın ölümünün ardında yatan trajik nedenler ve bu acı olayın detayları, yıllar geçse de unutulmuyor. Sunucunun, ölümünden önce verdiği röportajlarda, baba olmayı ne kadar çok istediğini ve aile kavramına verdiği önemi vurguladığı biliniyor. Sevenleri ve oyuncu arkadaşları, ölüm yıl dönümünde Şaşmaz’ı sosyal medya üzerinden anarak, ona olan özlemlerini dile getirdiler.

Evliliklerin Sonu mu Geliyor? Evliliklerin Sonu mu Geliyor?

Bu trajik olay, Türk televizyon tarihine derin bir iz bırakarak, Vatan Şaşmaz’ın unutulmaz bir isim olarak anılmasına neden oldu.

Vatan Şaşmaz’ın Ölümünün 6. Yıl Dönümünde Tüm Detaylar Ortaya Çıkıyor (1)-1

VATAN ŞAŞMAZ KİMDİR?

1974 senesinde dünyaya gelen Vatan Şaşmaz aslen Çanakkale kökenlidir. Çapa Ortaokulu, Şehremini Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Şaşmaz, 2002 yılında Çocuklar Duymasın dizisine Engin karakteri ile oyunculuk hayatına adım atar.

Birçok programın sunuculuğunu yapan Vatan Şaşmaz, aynı zamanda Magazin Gazetecileri Derneği tarafından 'En İyi Erkek Sunucu' da seçilmiştir. Oyunculuk kariyerinde de yine birçok dizide rol alan Şaşmaz, son olarak yazarlığa adım atmış ve Öteki Yüzüm Gri isimli bir kitap yazmıştır.

Vatan Şaşmaz'ın rol aldığı projeler

  • 2006 Aynı Çatı Altında
  • 2005 Belalı Baldız : Konuk oyuncu
  • 2005 Çılgın Yuva : Ati karakteri
  • 2004 Avrupa Yakası : Konuk oyuncu
  • 2002 Çocuklar Duymasın : Engin karakteri
  • 2017 Çocuklar Duymasın: Engin karakteri
Editör: Resul Özdil