Kendisini borçlandırdığı iddiasıyla eşini tüfekle öldürdü Kendisini borçlandırdığı iddiasıyla eşini tüfekle öldürdü

Acı Son: Van’da 18 Gündür Kayıp Olan Rojin Kabaiş’in Cansız Bedenine Ulaşıldı

Van'da Kaybolmuştu

Türkiye, Rojin Kabaiş’in kaybolma haberini derin bir üzüntüyle takip ediyordu. Diyarbakır’dan Van’a üniversite eğitimine başlamak için gelen 21 yaşındaki Rojin Kabaiş, 18 gün boyunca aranıyordu. Sonunda, arama çalışmalarının 18. gününde genç kızın cansız bedeni Van Gölü kıyısında bulundu.

Başörtüsü Bulunmuştu

Rojin Kabaiş'in kaybolmasıyla ilgili yürütülen arama çalışmalarında, olayın 13. gününde Van Gölü sahilinde başörtüsüne rastlanmıştı. Ancak umutlu bekleyiş, 18 gün sonra acı bir haberle son buldu. Van Gölü’nün Molla Kasım Köyü sahilinde genç kızın cansız bedenine ulaşıldı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya Duyurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “27 Eylül 2024 Cuma günü Van’da KYK yurdundan ayrılan ve 18 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş kızımızın maalesef cansız bedeni ekiplerimiz tarafından Van Gölü Molla Kasım Köyü sahilinde bulundu. Rojin kızımıza Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyorum.”

Olay Nasıl Gelişti?

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği birinci sınıf öğrencisi olan Rojin Kabaiş, Diyarbakır’dan üniversiteyi kazanarak Van’a gelmişti. 25 Eylül’de yurda yerleşen Kabaiş, 27 Eylül günü akşam saatlerinde kaldığı KYK yurdundan ayrılmış ve son olarak Van Gölü sahiline gitmek üzere çıktığı sırada güvenlik kameralarına yansımıştı. Kamera görüntülerinde genç kızın eşofman giydiği ve telefonuyla ilgilendiği görülmüştü. O günden sonra kendisinden bir daha haber alınamamıştı. 18 günlük arama çalışmalarının ardından genç kızın cesedi Van Gölü kıyısında bulundu.

Rojin Kabaiş’in kaybı, üniversite camiası ve tüm Türkiye’yi derinden sarstı. Gözler, bu trajik olayın perde arkasının aydınlatılmasına çevrilmiş durumda.

Editör: Rabia İlkay Yıldız