Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye'de enerji verimliliği çalışmaları kapsamında önemli incelemelerde bulundu. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan ile birlikte yürütülen bu incelemeler, Valilik Kompleksi ve Osmaniye Kız Öğrenci Yurdu’nu kapsadı.

İncelemeye Katılan Yetkililer

Vali Yılmaz’ın inceleme ziyaretinde kendisine Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Yardımcısı Namık Güver, Yapı İşleri Daire Başkanı Esra Turan Tombak, Şube Müdürü Dilaver Çığır, Kredi Yurtlar Genel Müdür Yardımcısı Haluk Tayyip Yetim, İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Çebi, ve Valilik İdari Hizmetler Şube Müdürü Melahat Çelik eşlik etti.

Vali Erdinç Yılmaz Ve Enerji Verimliliği4

Osmaniye Kız Öğrenci Yurdu’nda Enerji Verimliliği Çalışmaları

Vali Yılmaz, ilk olarak Osmaniye Kız Öğrenci Yurdu’nu ziyaret etti. Burada yürütülen enerji verimliliği çalışmaları hakkında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Daire Başkanı Esra Turan Tombak’tan bilgi aldı. Sunumda bina yalıtım uygulamaları, pencere revizyonları, ısıtma-soğutma sistemlerinin yenilenmesi ve solar termal kollektör sisteminin iyileştirilmesi gibi konular detaylı olarak anlatıldı. Ayrıca aydınlatma sistemlerinin LED armatörlerle değiştirilmesi, fotovoltaik panellerin kurulması ve bina otomasyon sistemi ile enerji yönetim sisteminin kurulması hakkında da bilgiler verildi.

Vali Erdinç Yılmaz Ve Enerji Verimliliği5

Güneş Enerjisi Sistemlerinin İncelenmesi

Daha sonra Vali Yılmaz, yurt binası ve Valilik binası otoparkında kurulan güneş enerjisi sistemlerini inceledi. Vali Yılmaz, bu sistemlerin hem estetik hem de fonksiyonel olarak büyük katkılar sağladığını belirtti. Yaptığı açıklamada, "Hem Valiliğimizin çatısında hem de otoparkında, ayrıca Kız Öğrenci Yurdumuzun çatısında güneş enerjisi sistemi kuruldu. Bu sayede hem Valiliğimizde hem de Kız Öğrenci Yurdumuzda elektriğin yüzde 65’ini ücretsiz sağlamış oluyoruz," dedi.

Vali Erdinç Yılmaz Ve Enerji Verimliliği2

Temiz Enerji ve Tasarruf Vurgusu

Vali Yılmaz, enerji verimliliği projelerinin önemli bir tasarruf sağladığını ve estetik açıdan da büyük katkılar sunduğunu vurguladı. "Bu çalışmadan çok memnun olduk. Temiz bir enerji. İlimiz açısından kıymetli. Güneşin bol olduğu Çukurova’dayız ve güneşten de azami bir şekilde yararlanmış oluyoruz," diye ekledi. Ayrıca, bu projeyi Osmaniye’ye kazandıran Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

GÜNCELLEME - Antalya'da yerleşim yerleri yakınında yangın çıktı GÜNCELLEME - Antalya'da yerleşim yerleri yakınında yangın çıktı

Vali Erdinç Yılmaz Ve Enerji Verimliliği3

Editör: Ersin ŞİMŞEK