Uzmanlar, sıcak hava dalgasının özellikle çocuklar, yaşlılar ve kronik rahatsızlıkları olanlar için risk oluşturduğunu belirterek, bu grupların öğle saatlerinde dışarı çıkmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Sakarya ve Düzce’de Deniz Yasağı

Karadeniz'deki bazı illerde beklenen yerel sağanak yağışlar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, Sakarya ve Düzce'de denize girmek yasaklandı. Sakarya'nın Karasu ve Kaynarca ilçeleri ile Kocaeli'nde hafta sonu boyunca denize girişler durduruldu. Aynı yasak Düzce'nin Akçakoca sahilinde de geçerli olacak. Bu yasakların nedeni olarak dalga ve rip akıntısı gösterildi. Alınan bu tedbirlerle boğulma vakalarının önüne geçilmesi hedefleniyor; nitekim bir kişi boğulmaktan son anda kurtarıldı.

Sıcak (3)Meteorolojik Tahminler

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklıklar, mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edecek. Özellikle Türkiye'nin güneyinde, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan kişilerin saat 11 ile 16 arasında dışarı çıkmaması gerektiği belirtiliyor.

Meteorolojiden Kuvvetli Yağış Uyarısı Alınacak Önlemlere Dikkat!Yerel Sağanak ve Kuvvetli Rüzgar Uyarıları

Rize, Ordu, Giresun ve Trabzon'un iç kesimlerinde, Artvin kıyılarında, Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkiinde, Kahramanmaraş ve Osmaniye'de yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Ayrıca, Marmara ve Kuzey Ege'de etkili olması beklenen kuvvetli rüzgarlara karşı vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Sıcak (4)Üç Büyük Kentte Hava Durumu

Üç büyük kentte hafta sonu hava güneşli ve çok sıcak olacak. İstanbul'da hava sıcaklığı 33 derece, Ankara'da 35 derece, İzmir'de ise 39 derece olarak tahmin ediliyor. Meteoroloji uzmanları, bu kentlerde yaşayanların aşırı sıcaklara karşı gerekli önlemleri alması gerektiğini vurguluyor.

Sıcak Hava (2)Uzmanlardan Öneriler

Sıcak hava dalgasının sağlık üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceği konusunda uyarılarda bulunan uzmanlar, güneşin en yoğun olduğu saatlerde dışarı çıkmaktan kaçınılmasını öneriyor. Bol sıvı tüketimi, hafif ve bol kıyafetler giyilmesi ve serin yerlerde bulunulması tavsiye ediliyor.

Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu'ndan, Gaziler Günü mesajı Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu'ndan, Gaziler Günü mesajı

Sıcak Hava (1)

Editör: Resul Özdil