Zafer Partisi Osmaniye İl Başkanı Arınç Ulaştır, Osmaniye'de Cumhuriyet Meydanı tabelasının inşaat gerekçesiyle kaldırılmasına sert bir şekilde tepki gösterdi. Ulaştır, "Cumhuriyet Meydanı yazısı, projenin gerisinde olan bir yazı. Kime ne zararı var? Bu orada sabit durabilirdi" dedi.2 (4)

Osmaniye Belediyesi, depremzede çarşısı inşaatına başladığı için Cumhuriyet Meydanı’ndaki tabelayı kaldırma kararı aldı. Ulaştır, bu durumu eleştirerek, "Cumhuriyet Meydanı'ndayız. Osmaniye için kültürel bir anlam ifade eden bir meydandayız. Maalesef bu şehirde Cumhuriyet ifadesinin geçtiği tek meydandayız. Yeni çarşı inşaatı hazırlanırken burada geçici konteyner çarşı düzenleniyor. Ancak bu süreçte Cumhuriyet yazısının kaldırılması bizleri derinden üzmüştür" dedi.2 (2)

Kahvaltı için aldığı peynirden metal somun çıktı Kahvaltı için aldığı peynirden metal somun çıktı

Ulaştır, ayrıca, bu yıkımın Cumhuriyet Bayramı'na yakın bir tarihte gerçekleşmesinin, halk arasında bir umutsuzluk yarattığını belirtti. "Hükümetin sözde kemer sıkma politikası varken, böylesine sembolik bir yapının kaldırılması gerçekten anlamsız. Madem yeni çarşı inşaatı devam ederken geçici konteyner çarşısı var, neden Cumhuriyet yazısı kaldırıldı? İnşaata engel bir durum mu vardı? Cumhuriyet Meydanı kimlere sıkıntı yarattı?" diye sordu.2 (1)

Ulaştır, Zafer Partisi olarak bu sürecin arkasında olduklarını vurgulayarak, "Osmaniyemizin sembollerine, dağına, taşına, toprağına, insanımızın sesine, nefesi olmaya devam edeceğiz" dedi. Ayrıca, sosyal medyada düzenlenen anketlere de dikkat çekerek, "Bu yapı saha olarak gördüğümüzde hiçbir zararı yoktu. İnşaatın yapısal alanına hiçbir zararı yoktu, orada kalabilirdi. Cumhuriyet Meydanı yazısı projenin gerisinde olan bir yazı. Kime ne zararı var?" ifadelerini kullandı.1 (2)

Bir vatandaş ise duruma ilişkin, "Burası Cumhuriyet Meydanı’dır, ama yanlış yapmışlar. Ne yapacaklar buraya? Sökmüşler. Yıllardır böyle. Başka yer mi yok?" diyerek eleştirilerini dile getirdi.

Muhabir: Resul Özdil