Gündem

TUSAŞ’a Yapılan Terör Saldırısına Türkiye’den Sert Tepkiler

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine düzenlenen hain terör saldırısı, ülke genelinde büyük tepki topladı.

Abone Ol

Saldırıda hayatını kaybeden kahraman savunma sanayi çalışanlarına Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen devletin üst düzey yetkilileri, terör örgütleri ve onların destekçilerine karşı mücadelenin tavizsiz bir şekilde devam edeceğini vurguladı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş: “Terörle Mücadelemiz Kararlı Şekilde Sürecek”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, saldırının hemen ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, teröre karşı yürütülen mücadelenin sürdürüleceğini belirtti. Kurtulmuş açıklamasında, “TUSAŞ Ankara Kahramankazan tesislerine yapılan menfur saldırıda can veren şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Teröre, destekçilerine ve arkasındaki karanlık odaklara karşı yürüttüğümüz güçlü ve tavizsiz mücadelemizi, terör bu topraklardan sökülüp atılıncaya kadar kararlı bir şekilde sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Savunma Sanayimizi Hedef Aldılar”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada saldırıyı lanetleyerek, “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’ye yapılan hain terör saldırısını lanetliyorum. Şehit olan savunma sanayimizin kahramanlarına Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi. Yılmaz, saldırının Türkiye’nin savunma sanayisinde elde ettiği başarıları hedef aldığını vurgulayarak, “Ancak bilinmelidir ki bu saldırılar ne savunma sanayimizin kahraman çalışanlarını ne de tam bağımsız bir Türkiye için ter döken vatandaşlarımızı yolundan döndüremeyecektir” şeklinde konuştu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: “Mücadelemiz En Kararlı Şekilde Sürecek”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, saldırının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Terörle mücadelemizi en kararlı şekilde sürdüreceğiz” dedi. Çelik, saldırıyı lanetlerken Türkiye’nin terör örgütlerine karşı kararlılıkla mücadelesini sürdüreceğini belirtti.

CHP Genel Başkanı Özel: “Zamanlama Dikkat Çekici”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, saldırıyı lanetleyenler arasında yer aldı. “Şehitlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Terör kimden ve ne gerekçe ile gelirse gelsin lanetliyoruz” diyen Özel, bu tür saldırıların zamanlamasının dikkat çekici olduğunu vurguladı. “Kim terörden medet umuyorsa yanlış yapıyor” ifadeleriyle teröristlerin amaçlarına ulaşamayacağını belirtti.

Dışişleri Bakanı Fidan: “Teröristleri ve Onları Besleyen Güçleri Bitireceğiz”

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin içeride ve dışarıda terörle mücadelesine ara vermeden devam edeceğini söyledi. Fidan, “TUSAŞ’a yönelik gerçekleştirilen alçak terör saldırısında şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Terör unsurları ve onları besleyen güçlerle mücadelemizi azimle sürdüreceğiz” dedi.

Milli Savunma Bakanı Güler: “PKK’ya Hak Ettikleri Cezayı Veriyoruz”

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, terör saldırısını sert bir dille kınadı. Güler, “TUSAŞ tesislerimize alçakça bir saldırı yaparak milletimizin huzurunu bozmaya çalıştılar. PKK'lı teröristlere hak ettikleri cezayı her seferinde veriyoruz. Bu hainlerin peşini en son terörist ortadan kaldırılana kadar bırakmayacağız” diyerek Türkiye’nin kararlılığını yineledi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli: “Kiralık Katiller Sonuç Alamayacak”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, TUSAŞ’a yönelik saldırıyı “hunharca” olarak nitelendirdi. Bahçeli, “Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Hiçbir hain ve hasmane hesap tutmayacak, teröristler mücadele azmimizi asla kıramayacaklar” ifadelerine yer verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu: “Terörle Mücadelede Son Ana Kadar”

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, TUSAŞ’a yapılan terör saldırısını lanetleyerek şehitlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Dervişoğlu, “Ülkemizin birliğini, güvenliğini ve geleceğini tehdit eden Türkiye düşmanı teröristlere karşı son ana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Saadet Partisi’nden Özdağ: “Birlik ve Beraberliğimizi Zedelemeye Çalışıyorlar”

Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında terör saldırılarına karşı milletin birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Özdağ, “Bu tür hain saldırılar milletimizin birlik ve beraberliğini zedelemeye çalışmaktadır. Ancak terör hiçbir şekilde ülkemizin büyük adımlarını engelleyemeyecek” diye konuştu.