Erdoğan, saldırının, Türkiye’nin bekası ve milletin huzuruna yönelik alçakça bir girişim olduğunu vurguladı.

TUSAŞ’a yönelik terör eyleminin, Türkiye’nin "Tam Bağımsız Türkiye" idealini hedef aldığını ifade eden Erdoğan, "Türk savunma sanayisinin lokomotif kuruluşlarından olan TUSAŞ’a yönelik düzenlenen terör eylemi; ülkemizin bekasını, milletimizin huzurunu hedef alan bir saldırıdır," dedi.

Güvenlik Kuvvetlerinin Müdahalesi

Cumhurbaşkanı, terör eyleminin ilk anından itibaren güvenlik güçlerinin hızlı bir şekilde müdahale ettiğini ve iki teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti. Erdoğan, "Milletimiz şunu bilsin ki Türkiye’ye uzanan kirli eller mutlaka kırılacak; güvenliğimize kasteden hiçbir yapı, hiçbir terör örgütü, hiçbir şer odağı emellerine ulaşamayacaktır," şeklinde konuştu.

Mücadele Kararlılığı

Erdoğan, her türlü terör tehdidiyle ve destekçileriyle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı. "Kalleş terör eyleminde şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet niyaz ediyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum," diyen Cumhurbaşkanı, TUSAŞ’ın fedakâr çalışanlarına ve milletine geçmiş olsun dileklerini iletti.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’ndan Bahçeli’ye Sert Tepki İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’ndan Bahçeli’ye Sert Tepki

Toplumsal Destek Mesajı

Erdoğan’ın bu açıklamaları, Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. TUSAŞ’a yönelik saldırının ardından toplumda yükselen destek ve dayanışma duygusu, terörizme karşı ortak bir tavır alma gerekliliğini de ortaya koyuyor.

Editör: Resul Özdil