Türkiye genelinde bankalarda bulunan toplam mevduat ise 16.5 trilyon lirayı bulurken, en yüksek mevduata sahip iller arasında İstanbul ve Ankara başı çekiyor.

Para12Osmaniye’nin bu listede dikkat çeken iller arasında yer alması, kentteki tasarruf alışkanlıklarının güçlü olduğunu gösteriyor.

Para3Ülke genelinde, artan faiz oranlarıyla birlikte özellikle vadeli mevduat hesaplarına yönelen vatandaşlar, yatırımlarını bankalarda değerlendirmeye devam ediyor.

Gate.io, Tokeninsight Araştırmasında Lider Konumda En Çok Kripto Para Birimi Desteği Sunuyor!

Türkiye genelinde bankalarda bulunan mevduatlara ilişkin son veriler açıklandı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan verilere göre, Türkiye genelinde bankalarda bulunan toplam mevduat miktarı 16.5 trilyon liraya ulaştı. Mevduat açısından en zengin illerin başında ise İstanbul ve Ankara yer alıyor.

Para-4BDDK'nın açıkladığı verilere göre, İstanbul, 6 trilyon 837 milyar 457 milyon 854 bin lira ile Türkiye'nin en yüksek mevduatına sahip il olarak ilk sırada bulunuyor. Başkent Ankara ise 2 trilyon 60 milyar 520 milyon 141 bin lira ile ikinci sırada yer alıyor. Bu iki büyükşehir, Türkiye’nin toplam mevduat pastasında büyük bir paya sahip.

Para-2İstanbul ve Ankara’nın ardından üçüncü sırada İzmir yer alıyor. İzmir'deki toplam mevduat miktarı ise 848 milyar 34 milyon 420 bin lira olarak kaydedildi. Antalya, 513 milyar 842 milyon 573 bin lira ile dördüncü sırada, Bursa ise 442 milyar 526 milyon 694 bin lira ile beşinci sırada yer alıyor.

Para-1Kocaeli, Gaziantep ve Hatay gibi sanayi ve ticaret merkezleri de dikkat çekici mevduat rakamlarıyla listeye girerken, küçük illerdeki mevduat miktarlarının görece daha düşük olduğu görülüyor. Osmaniye'deki toplam mevduat miktarı ise 26 milyar 455 milyon 847 bin lira olarak açıklandı.

Para 7Veriler, Türkiye genelinde son dönemde artan faiz oranları ile birlikte vatandaşların paralarını vadeli mevduata yönlendirdiğini ortaya koyuyor.

Hatay'da Dip Zeytin Hasadı Başladı Üreticiler Bereketli Bir Sezon Bekliyor Hatay'da Dip Zeytin Hasadı Başladı Üreticiler Bereketli Bir Sezon Bekliyor

Para 5Tasarruflarını güvenli liman olarak gördükleri bankalarda değerlendiren vatandaşlar, mevduatlarını artırmaya devam ediyor.

Para 6Ekonomistler, yüksek faiz oranlarının tasarruf eğilimini güçlendirdiğini ve mevduatlarda yaşanan bu artışın, ekonomik belirsizliklerin devam ettiği dönemde vatandaşların likiditeyi güvence altına alma çabası olarak yorumluyorlar.

Para CezaTürkiye’de parasını değerlendirmek isteyenlerin büyük çoğunluğu, vadeli mevduat hesaplarını tercih etmeye devam ediyor.

Editör: Resul Özdil