Galler karşısındaki bu zorlu deplasmanda Türkiye, EURO 2024 performanslarıyla dikkat çeken Arda Güler, Barış Alper Yılmaz, Kenan Yıldız ve Kerem Aktürkoğlu gibi yıldızlarına güveniyor. Cardiff City Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmayı Norveçli hakem Rohit Saggi yönetecek.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Argun, Hatay'da konferansa katıldı Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Argun, Hatay'da konferansa katıldı

İlk Maç Galler Deplasmanında
Ay-yıldızlı ekibimiz, Uluslar Ligi'nde ilk sınavını 6 Eylül Cuma günü Galler'e karşı verecek. Galler Milli Takımı, Craig Bellamy'nin teknik direktörlüğünde Ethan Ampadu, Neco Williams ve Brennan Johnson gibi yetenekli oyuncularla dikkat çekiyor. Cardiff City Stadyumu'nda saat 21.45'te başlayacak maç, TV8 ekranlarından şifresiz olarak futbolseverlerle buluşacak.

Galler ile 10. Randevu
Türkiye ile Galler arasındaki rekabet geçmişe dayanıyor. Bugüne kadar oynanan 9 resmi maçta millilerimiz, 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Ay-yıldızlı ekibimiz, Galler karşısında bu istatistiği düzeltmek için sahaya çıkacak. İki takım, en son 21 Kasım 2023’te EURO 2024 elemelerinde karşılaşmış, Yusuf Yazıcı’nın golüyle 1-1 berabere kalmışlardı.

Milli Takımda Sakatlık Şoku
Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, A Milli Takım’ın genç yeteneği Semih Kılıçsoy, sol kasığındaki zorlanma nedeniyle aday kadrodan çıkarıldı. Tedavisine kulübünde devam edecek olan Kılıçsoy’un yerine, Mustafa Hekimoğlu Ümit Milli Takım aday kadrosuna geçiş yaptı.

Montella ile İlk Üç Puan Hedefi
EURO 2024’te başarılı bir performans sergileyen ve çeyrek finale kadar yükselen Türkiye, bu başarıyı Uluslar Ligi'ne de taşımak istiyor. Teknik direktör Vincenzo Montella, ilk üç puanını Galler karşısında almayı hedefliyor. Grubun diğer mücadelesinde ise İzlanda ve Karadağ karşı karşıya gelecek.

İlk 11'ler
Galler: Ward, Ampadu, Rodon, Davies, Roberts, James, Ramsey, Williams, Thomas, Johnson, Wilson
Türkiye: Mert Günok; Zeki Çelik, Çağlar Söyüncü, Abdülkerim Bardakcı, Mert Müldür; İsmail Yüksek, Kaan Ayhan, Orkun Kökçü; Arda Güler, Kenan Yıldız, Barış Alper Yılmaz

Maç Detayları

  • Galler - Türkiye
  • Yer: Cardiff City Stadyumu
  • Tarih: 6 Eylül Cuma
  • Saat: 21.45
  • Yayın: TV8, şifresiz
Editör: Enes şimşek