İçişleri Bakanı Yerlikaya, Hatay'da "Türkiye'nin Huzuru Toplantısı"nda konuştu: İçişleri Bakanı Yerlikaya, Hatay'da "Türkiye'nin Huzuru Toplantısı"nda konuştu:

Deprem bölgelerinden gelen öğrencileri destekleyen kamp kapsamında, Malatya ve Osmaniye’den gelen fen lisesi ağırlıklı 90 depremzede öğrenci, robotik kodlama, 3D yazıcılarla tasarım, yazılım ve algoritma geliştirme gibi konularda eğitim aldı.

Astronot Gezeravci Depremzede Ogrencilere Ilham OlduAlper Gezeravcı, öğrencilere uzay görevine dair deneyimlerini aktararak, “Size uzaya gitmiş bir Türk’ün hikayesini anlatmıyorum, bu bir varış değil, bir başlangıç hikayesi. Bu hikayenin devamına imza atacak olan sizlersiniz” dedi. Depremzede gençlerin projelerini dinleyen Gezeravcı, ilham verici konuşmasıyla öğrencilerin motivasyonunu artırdı.

Türk Kızılay, gençlerin bireysel yeteneklerini geliştirmek ve alanında öncü isimlerle buluşturarak ilham vermek amacıyla düzenlediği kamplarda, son iki yıldır deprem bölgelerinden gelen öğrencilere öncelik veriyor.

Editör: Resul Özdil