Maçın 17 Ağustos 2024 Cumartesi günü saat 19.15’te oynanması bekleniyordu, ancak yapılan duyuru ile karşılaşmanın tarihinin değiştiği bildirildi.

Iğdır FK, Fenerbahçe Tesisleri'ni Satın Aldı Iğdır FK, Fenerbahçe Tesisleri'ni Satın Aldı

Yeni Malatyaspor'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "17 Ağustos 2024 Cumartesi günü saat 19.15'te oynanması planlanan Esenler Erokspor-Yeni Malatyaspor müsabakası Türkiye Futbol Federasyonu kararıyla ileri bir tarihe ertelenmiştir," ifadeleri kullanıldı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) internet sitesinde de maç programı güncellenerek müsabakanın ertelendiği bilgisi yer aldı.

Yeni Malatyaspor’a Puan Silme Cezası

Ertelenme kararıyla birlikte Yeni Malatyaspor'un karşı karşıya olduğu bir diğer sorun ise puan silme cezası oldu. TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Trendyol 1. Lig’in ilk haftasında Pendikspor ile oynanması gereken maçta Yeni Malatyaspor'un sahaya çıkmamasını 3-0 mağlubiyetle ve 3 puan silme cezasıyla sonuçlandırdı. Bu ceza, Yeni Malatyaspor’un sezon başındaki zorlu dönemini daha da karmaşık hale getirdi.

Esenler Erokspor ile oynanacak maçın yeni tarihi TFF tarafından henüz açıklanmadı. Yeni Malatyaspor’un bu süreçteki gelişmeleri ve maç takvimindeki değişiklikleri takip ederek, ligdeki mücadelelerine odaklanması bekleniyor.

Editör: Enes şimşek