Tosyalı, "Detaylı bilanço incelemesi yapacağız. Alışverişimiz netleştiğinde Rekabet Kurulu'na başvuru yapılacak ve oradan çıkacak kararı bekleyeceğiz" dedi.

İş Bankasından sürdürülebilir gelecek için "Greenzy" platformuyla işbirliği İş Bankasından sürdürülebilir gelecek için "Greenzy" platformuyla işbirliği

Baştuğ Metalurji'nin internet sitesine göre, şirket 40 yılı aşkın süredir demir çelik sektöründe hizmet veriyor ve Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'nde 145 bin metrekare kapalı, toplam 700 bin metrekarelik tesiste faaliyet gösteriyor. Şirketin yıllık 2 milyon ton sıvı çelik üretim kapasitesine sahip tesisi, günlük 6 bin 500 ton sıvı çelik üretim kapasiteli teleskopik tip elektrikli ark ocağına sahip. Ayrıca, 08-065 mm arası nervürlü inşaat demiri üretim gücüne sahip olan tesis, şu anda 08-040 mm arası nervürlü inşaat demiri üretiyor.

Baştuğ Metalurji'nin yüklü borçları olduğu ve Tosyalı'nın şirketi borçlarıyla birlikte devraldığı da sektörde konuşulanlar arasında. Fuat Tosyalı, satın alma değeriyle ilgili sorulara yanıt vermekten kaçınırken, alışverişin netleşmesi için detaylı incelemelerin devam edeceğini belirtti.

Demir çelik sektörünün temsilcilerinden biri, "Tosyalı, Baştuğ Metalurji'yi devraldıktan sonra atağa geçirir" yorumunu yaptı. Tosyalı'nın bu satın alma ile sektördeki gücünü daha da artırması ve yeni yatırımlarla büyüme kaydetmesi bekleniyor.

Şirkette çalışan işçilerle yaptığımız görüşmede, çalışanlara kimse çıkışını almasın, fabrikanın yeniden faaliyete geçeceği ve mağduriyetlerin giderileceği şeklinde mesajlar gönderildiği öğrenildi.

Editör: Resul Özdil