Uyutmaz, mesajında darbe girişiminin bertaraf edilmesinin ardından Türkiye'nin demokrasiye olan bağlılığının daha da güçlendiğini vurguladı.

İstanbul Kadıköy'e Büyükşehir'den bir öğrenci yurdu daha İstanbul Kadıköy'e Büyükşehir'den bir öğrenci yurdu daha

Başkan Uyutmaz, 15 Temmuz’un, Türk milletinin iradesine sahip çıktığı ve demokrasiye olan inancını tüm dünyaya gösterdiği bir gün olduğunu belirtti. “15 Temmuz, milletimizin bağımsızlığına ve demokrasisine olan bağlılığının simgesidir. Bu anlamlı günde, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz” dedi.

Uyutmaz, darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ve güvenlik güçlerimizin, ülkenin bağımsızlığı ve demokrasisi için canlarını feda ettiklerini belirterek, “Onların kahramanlıkları ve fedakarlıkları asla unutulmayacak. Bu uğurda canını veren tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum” ifadelerini kullandı.

Toprakkale Belediye Başkanı, demokrasiye ve milli birliğe olan inancın her geçen gün daha da pekiştiğini ve gelecekte bu tür hain girişimlere asla izin verilmeyeceğini belirtti. Uyutmaz, “Milletimizin birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi, ülkemizin geleceğini daha da güçlü kılacaktır. 15 Temmuz’da gösterdiğimiz direniş ve kararlılık, nesiller boyu unutulmayacak bir destan olarak anılacaktır” dedi.

Bekirhan Uyutmaz, konuşmasını şu sözlerle noktaladı: “15 Temmuz’un yıl dönümünde, bir kez daha demokrasiye ve milli iradeye olan bağlılığımızı haykırıyor, milletimizin her bir ferdine bu anlamlı günde bir kez daha teşekkür ediyorum. Rabbim, milletimizi ve ülkemizi her türlü tehlikeden korusun.”

Editör: Ersin ŞİMŞEK