Futbol: Trendyol Süper Lig Futbol: Trendyol Süper Lig

Bugün yapılan Yönetim Kurulu toplantısında, Profesyonel Liglerdeki futbolcu uygunluklarıyla ilgili kapsamlı bir güncelleme kararlaştırıldı.

Yeni düzenlemeye göre, Trendyol Süper Lig kulüplerinin A Takım kadrolarında yer alabilecek yabancı futbolcu sayısı 14’e çıkarıldı. Bu futbolcuların, maç kadrosunda ise en fazla 12'sinin yer alabileceği belirtildi. Ayrıca, A Takım Listesi'nde futbolcu sayısının 26'dan 28'e yükseltilmesi ve Türkiye A Milli Takımı'nda oynama uygunluğu olmayan futbolcuların da A Takım Listesine dahil edilebilmesi sağlandı.

Trendyol 1. Lig için de önemli değişiklikler yapıldı. A Takım Listesi’ne yazılabilecek Türkiye A Milli Takımı’nda oynama uygunluğu olmayan futbolcu sayısı 8 olarak belirlendi. Bu futbolculardan maç kadrosunda sahada aynı anda en fazla 6’sının bulunabilmesi mümkün olacak.

TFF 2. ve TFF 3. Lig'de ise, 2023-2024 sezonunda uygulanan futbolcu uygunluk kuralları bu sezon da geçerli olacak şekilde yaş düzeltmeleri yapılmak suretiyle devam edecek.

Bu düzenlemelerin, Türk futbolunun uluslararası rekabet gücünü artırmayı ve liglerdeki kaliteyi yükseltmeyi amaçladığı ifade ediliyor. Kulüplerin bu yeni kurallar çerçevesinde kadro yapılanmalarını gözden geçirmesi bekleniyor.

Editör: Resul Özdil