Liseliler kahverengi kokarca böceğinin yayılmasını inceleyen yazılım geliştirdi Liseliler kahverengi kokarca böceğinin yayılmasını inceleyen yazılım geliştirdi

NTV'nin haberine göre, maaşları 10.000 TL'nin altında kalan emeklilere ilave zam yapılacak. Bu düzenlemenin, fazladan prim borcu ödeyenler açısından haksızlık yaratmaması bekleniyor. Daha önce en düşük emekli maaşının 7.500 TL olduğu dönemde fazla prim günü ödeyenler için bu durum haksızlık olarak değerlendirilmişti.

Para 5Zamlı Maaşlar Gelecek Hafta Hesaplara Yatıyor

Memur ve emeklilerin zamlı maaşları gelecek hafta hesaplarına yatmaya başlayacak. Ancak kök maaşının düşüklüğünden dolayı zamlı maaşı 10.000 TL'nin altında kalan 1,8 milyon emekli için ilave düzenleme yapılacak.

Para CezaSSK ve Bağ-Kur Emeklilerine Temmuz Zammı

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Temmuz ayında yüzde 24,73 oranında zam alacak. Ancak kök maaşı düşük olduğu için zamlı maaşı bile halen ödenen 10.000 TL'nin altında kalacak olan emekliler var. Yapılan hesaplamaya göre, 1 milyon 780 bin emeklinin kök maaşı yüzde 24,73'lük zamma rağmen 10.000 TL'nin altında kalacak. Yaklaşık 1,8 milyon emekli, Temmuz ayı zammına rağmen ilave bir düzenleme yapılmazsa yılbaşından bu yana aldığı tutarda maaş almaya devam edecek.

Para 3Yeni Düzenleme Hazırlıkları

Bu emeklilerin durumunun ne olacağı konusunda sorular gündemdeyken, yeni bir düzenleme için hazırlık yapıldığı belli oldu. AK Parti kurmaylarının sadece en düşük emekli maaşı olarak uygulanan rakamda bir hazırlık yaptığı öğrenildi. Henüz kesinleşmiş bir tablo ya da rakam yok.

Para1

En Düşük Emekli Maaşı 10.000 TL'den 12.000 TL'ye Çıkabilir

Kulislere yansıyan ilk bilgilere göre, en düşük emekli maaşının 10.000 TL'den 12.000 TL'ye çıkarılması düşünülüyor. Bu rakam, Meclis'teki çalışmalar sırasında netleşecek. AK Parti yönetiminin hazırlık çalışmasını Cumhurbaşkanı Erdoğan ile paylaşacağı ve bu adım için bir yasa gerektiği belirtiliyor.

Editör: Fatma Hakkoymaz Şimşek