Kartal, "Bugün buraya avantajlı bir skor elde etmek için gelmiştik. Hatta kazanarak İstanbul’a dönmeyi hedefliyorduk. Oyuna da çok iyi başladık. İlk 6-7 dakikada iki net pozisyonumuz vardı, bunları değerlendiremedik. İlk yarının sonlarına doğru oyunun kontrolü tekrar bizde olmasına rağmen çok basit goller yedik," dedi.

İkinci yarı için Kartal, soyunma odasında takımına maçı çevirebileceklerine dair konuşmalar yaptığını belirtti. "Kendi hatamızdan üçüncü golü yedik ama buna rağmen oyunu bırakmadık. Risk alarak yaptığım değişikliklerle de skoru 3-2’ye getirdik. İkinci yarı girdiğimiz pozisyonlarla 3-3’ü hatta 4-3’ü bile yapabilirdik. Sonuçta 3-0’dan 3-2 yapmak güzel bir reaksiyon. İstanbul’da taraftarlarımızın önünde bu turu geçebileceğimizi düşünüyorum," diye konuştu.

Kartal, bazı oyuncuların sakatlık durumlarına da değindi. "Bazı sakat oyuncularım var. Kamuoyu ve taraftarlar tabii bunu bilmiyor. Oyuncularımla yaşayan benim. Sağlık ekibi ile yaptığımız toplantılar sonucunda %100 hazır olmadıkları için bazı oyuncuları mecburen kadroya aldık. En azından 15-20 dakika bu oyuncularımızı oynatarak, hazırlayarak önümüzdeki maçlara en ideal şekilde sakatlanmadan sezonu bitirebilmeleri için böyle bir plan yaptık."

Teknik direktör, yoğun fikstür nedeniyle 3 gün arayla maç oynadıklarını vurguladı. "60. dakikada 3-0’dan sonra risk almaya mecburdum. Giren oyuncularımızın sahadaki oyuncularımızın da 60. dakikadan sonra ortaya koydukları reaksiyon güzeldi ve 3-2 bitti. Rövanş maçına kendi evimizde çok daha farklı bir Fenerbahçe olarak maça başlayacağız," dedi.

Kartal, Oosterwolde'nin sakatlık durumu hakkında bilgi vererek, "Oosterwolde’nin durumu belli değil. Ayağında ve dizinde şiş var. Hem darbe hem de dizi esnemiş gibi söylüyorlar, iç yan bağlarında. İnşallah büyük bir şey yoktur diye temenni ediyorum," dedi.

Teknik Direktör Kartal, takımın sakatlık sorunlarına rağmen oyuncuların verdiği mücadeleden memnun olduğunu dile getirdi ve taraftarlara güvence verdi: "Taraftarlarımızın beklentisini biliyorum. Hiç merak etmesinler. Benim beklentim aynı onların doğrultusundadır. Güçlü karakterli oyunculardan kurulu yapımız var. Oyun gücümüz var. Hangi şartlar altında olursak olalım, nerede olursak olalım bunu biz her yerde herkese gösterdik."

Son olarak Kartal, bir sonraki maça sağlıklı bir kadroyla çıkmayı ümit ettiğini belirtti ve taraftarlarının desteğiyle turu geçmeyi hedeflediklerini ifade etti. 

Muhabir: Resul Özdil