Bu düzenleme, 3.7 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaşlarında önemli bir artış sağlayacak.

Para12Ödemelerde İlk Aşama: Memur Emeklileri ve Dul-Yetimler

Yeni düzenlemeden ilk olarak memur emeklileri, dul ve yetimler faydalanacak. Temmuz ayı zam oranı olan %19.31 ile hesaplanan fark ödemeleri, bu gruptaki emeklilere yapılacak. Temmuz ayı için tek aylık tutarında fark ödemesi alacak olanlar, üç aylık dönemler için ise aşağıdaki şekilde ödenecek:

Hatay'da Dip Zeytin Hasadı Başladı Üreticiler Bereketli Bir Sezon Bekliyor Hatay'da Dip Zeytin Hasadı Başladı Üreticiler Bereketli Bir Sezon Bekliyor
  • Mayıs-Haziran-Temmuz döneminde aylık alanlar Temmuz için 1 aylık tutarında fark alacak.
  • Haziran-Temmuz-Ağustos döneminde aylık alanlar Temmuz ve Ağustos ayları için 2 aylık tutarında fark ödenecek.
  • Temmuz-Ağustos-Eylül döneminde aylık alanlar ise Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları için 3 aylık tutarında fark ödemesi alacak.

Para-4

SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine Yapılacak Fark Ödemeleri

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ise mevcut düzenleme çerçevesinde %24.73 oranında zamlı kök aylık ve ek ödemeleri yapılmakta. Ancak, yeni taban aylık düzenlemesi henüz yürürlüğe girmediğinden, ödemeler mevcut 10 bin lira taban aylık düzenlemesi kapsamında yapılmakta. Vergi ve sosyal güvenlik alanlarında yapılan bu değişikliklerin ardından, yaklaşık 3.7 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisine fark ödemesi yapılması bekleniyor. Ödemelerin önümüzdeki hafta gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Para-1

Fark Ödemeleri Nasıl Yapılacak?

Temmuz zammıyla kök aylık ve ek ödemesinin toplamı 10 bin liranın altında kalan yaklaşık 1.8 milyon emekliye 2 bin 500 lira fark ödemesi yapılacak.

Para 5Ayrıca, Temmuz zammıyla 1.9 milyon kişinin ek ödeme dahil kök aylığı 10 bin lirayı aştı ancak 12 bin 500 liranın altında kaldı. Bu kişilere, maaşları 12 bin 500 liraya tamamlanacak şekilde fark ödemesi yapılacak.

Para CezaÖdenecek fark tutarları şu şekilde:

  • 10 Bin Lira Alanlara: 2 bin 500 lira
  • 11 Bin Lira Alanlara: 1 bin 500 lira
  • 12 Bin Lira Alanlara: 500 lira

Yeni düzenleme, emeklilerin maaşlarında önemli bir iyileşme sağlayacak ve en düşük emekli aylığı 12 bin 500 lira olarak belirlenmiş olacak. Bu düzenlemenin emeklilerin yaşam standartlarını artırması ve mali rahatlama sağlaması bekleniyor.

Muhabir: Resul Özdil