Antalya'da nem oranının yüzde 77, hissedilen hava sıcaklığının ise 36 derece olduğu tatil sürecinde 4 milyondan fazla yerli ve yabancı turist ağırlandı. Tatilcilerin dönüşüyle sahillerdeki yoğunluk azaldı. Bayram süresince neredeyse adım atacak yer kalmayan Konyaaltı Sahili, şimdi yabancı turistler ve tatilini uzatan vatandaşlara ev sahipliği yapıyor.

Antalya Sahiller Plaj

Gurbetçi Bestami Nurettin Alıç'ın Görüşleri

Almanya’dan tatil için gelen Bestami Nurettin Alıç, "Her yıl Antalya’yı tercih ederiz. Bayramı Antalya’da geçirmek istedim. Şimdi tatilimiz bitti ve geri dönüş yapacağız, ancak uçaklar rötar yaptığı için gecikme oluyor. Salı ya da çarşamba gitmeyi planlıyoruz. Sahil ve sıcaklık mükemmel. Böyle bir havayı Almanya’da bulmak zor. Vatanımızın kıymetini bilmemiz gerekiyor," dedi.

Konyaaltı Sahil

Tatilci Bülent Arıcı'nın Deneyimleri

GÜNCELLEME - Mersin'de emekli öğretim görevlisinin ölü bulunmasıyla ilgili oğlu tutuklandı GÜNCELLEME - Mersin'de emekli öğretim görevlisinin ölü bulunmasıyla ilgili oğlu tutuklandı

İstanbul’dan gelen Bülent Arıcı, "Geçen sene de buraya gelmiştik ve beğenmiştik. Bu sene tekrar geldik. Antalya’yı çok seviyoruz. 4-5 gün burada kaldık, bir hafta da Alanya’da kaldık. Birkaç gün daha burada kaldıktan sonra İstanbul’a döneceğiz. İstanbul’un kaosunda yaşamak zor, burada sakinlik var," diye konuştu.

Plajlar Antalya

Antalya’nın Huzurlu Atmosferi

Bayram tatili boyunca yoğun kalabalıkların olduğu Antalya sahilleri, tatilcilerin dönüşüyle sakinleşti. Konyaaltı Sahili gibi popüler yerler, artık yabancı turistlerin ve tatilini uzatan vatandaşların keyif aldığı huzurlu mekanlar haline geldi.

Editör: Ersin ŞİMŞEK