Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmut'un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Muhammed'in İstanbul'da karıştığı ölümlü kaza hakkında yapılan açıklamalara göre, Somali lideri, oğlunun kaçmadığını ve avukat tutarak iş için ülke dışına çıktığını savundu. Olayın ardından oğlu hakkında herhangi bir tutuklama emri bulunmadığını belirten Cumhurbaşkanı, "Oğlum kaçmadı ve avukat tuttu, iş için ülke dışına çıktı." dedi. Göçer'in ailesine başsağlığı dileyen Mahmut, oğluna Türkiye'ye dönüp teslim olma tavsiyesinde bulunduğunu ancak kararın oğluna ait olduğunu ifade etti.

GÜNCELLEME - Mersin'de emekli öğretim görevlisinin ölü bulunmasıyla ilgili oğlu tutuklandı GÜNCELLEME - Mersin'de emekli öğretim görevlisinin ölü bulunmasıyla ilgili oğlu tutuklandı

Kazanın detaylarına göre, motosikletli kurye Yunus Emre Göçer, 6 Aralık'ta Somali Cumhurbaşkanının oğlu Muhammed Hasan Şeyh Muhammed'in kullandığı aracın çarpması sonucu yaşamını yitirmişti. Kazadan sonra serbest bırakılan Şeyh Muhammed, hakkında yurt dışı yasağı çıkarılmasından önce Türkiye'den ayrılmıştı. Bu gelişmeler, olayın siyasi ve hukuki boyutunu yansıtarak kamuoyunun dikkatini çekmiştir.