Vadi içinde yer alan Soğanlı, ziyaretçilerine aynı anda hem güneşi hem de ayı gökyüzünde görme imkanı tanıyor. Gün batımını izlerken aynı anda ayın doğuşuna tanık olan misafirler, bu nadir deneyimle büyüleniyor.

Soğanlı Vadisi, son yıllarda yapılan yatırımlar sayesinde yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Vadi, peri bacaları ve kaya oyma kiliseleri ile Kapadokya'nın giriş kapısı olarak nitelendiriliyor. Ziyaretçilerine doğanın en güzel manzaralarını sunan Soğanlı, özellikle fotoğrafçılar için bir cennet. Güneşin batışa geçtiği anlarda ayın doğuşu ile gökyüzünde adeta bir görsel şölen yaşanıyor.

Soğanlı Vadisi'nin bu eşsiz güzelliklerini tanıtan yerel rehber Yücel Yıldırım, fotoğrafçılara köyün sunduğu ideal imkanları anlattı. Yıldırım, "Köyümüz, Kapadokya'nın tüm özelliklerini barındırıyor. Peri bacaları ve kiliseleri ile hem tarihi hem de doğal bir güzellik sunuyor. Özellikle güneş ve ay çekimleri için köyümüz ideal bir yer. Aynı anda hem güneşi hem de ayı çekme fırsatı bulabiliyorsunuz," dedi.

Yücel Yıldırım, vadinin fotoğraf çekimleri için sunduğu avantajları vurgulayarak, "Vadinin derinliklerine indikçe ay çekimini istediğiniz kadar uzatabiliyorsunuz. Normalde 45 saniyede çekeceğiniz ay görüntüsünü burada gece boyunca çekme imkanı buluyorsunuz. Hem evlenecek çiftleri hem de doğa ve manzara fotoğrafçılarını köyümüze bekliyoruz," ifadelerini kullandı.

Antalya’da Yörüklerin Buluşması: Renkli Festival Nefes Kesti Antalya’da Yörüklerin Buluşması: Renkli Festival Nefes Kesti

Soğanlı Vadisi, hem doğal hem de tarihi güzellikleriyle misafirlerine unutulmaz anlar sunmaya devam ediyor. Bu eşsiz vadiyi keşfetmek ve benzersiz fotoğraflar çekmek isteyen herkes için Soğanlı, vazgeçilmez bir destinasyon haline geliyor.

Kaynak: Görüntü: İHA