"Şehit Aileleri ve Gazilerden Sert Tepki: 'Bebek Katiline Umut Hakkı Verilemez!'"

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şube Başkanı İsmail Kaba, teröristbaşı Abdullah Öcalan ve "açılım" süreci ile ilgili gündemde yer alan tartışmalara sert tepki gösterdi. Kaba, katillere umut hakkı tanınmaya çalışılmasının, şehit ailelerinin ve gazilerin hassasiyetlerine büyük bir darbe vurduğunu belirtti.

Mısır, sürdürülebilir turizme yatırım yapıyor Mısır, sürdürülebilir turizme yatırım yapıyor

Sehit Aileleri Umut

"Şehit Çocuklarının Umutlarını Hiçe Saydınız"

İsmail Kaba, teröristbaşı Öcalan’a yönelik gündeme getirilen tartışmaları eleştirerek, “Katillere ‘Umut Hakkı’ tanımaya çalışanlar, babaları ellerinden alınan şehit çocuklarının umutlarını hiç düşünmediler mi?” ifadelerini kullandı. Kaba, terörle mücadelede Türk Ordusu'nun başarısız gibi gösterilmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Sehit Aileleri Umut Hakki

"TUSAŞ’a Yapılan Hain Saldırıyı Lanetliyoruz"

Başkan Kaba, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ)’a düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınadı ve şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Kaba, "Son günlerde, yeni bir sürecin millete empoze edilmeye çalışıldığını görüyoruz. 15 Ekim’de kaygılarımızı dile getiren bir basın açıklaması yaptık. Eğer sinir uçlarımızı uyandırırlarsa, önünde duramayacakları bir sel ile karşı karşıya kalacaklarını söyledik," dedi.

Sehit Aileleri Umut Hakki Tepkisi2

"Bebek Katilinden Medet Umulmasını Asla Kabul Etmiyoruz"

Kaba, Türk milletinin hassas değerlerine saygı gösterilmediği ve eli kanlı terör örgütü liderinin meclis çatısı altında konuşturulmak istenmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. "Türk Ordusu'nun terörle mücadelesinde başarısız gibi gösterilmesi ve bebek katiliyle pazarlık yapılması, şehit aileleri ve gaziler olarak bizleri derinden yaralamaktadır," diye konuştu.

"Bir Sonraki Adım Mecliste Yemek İkram Etmek mi?"

İsmail Kaba, terör sevici mahkumlarla el sıkışmanın ve milletin menfaatlerini hiçe sayarak adımlar atılmasının asla kabul edilmeyeceğini söyledi. Kaba, "Cezaevlerinde teröristlerle el sıkışmak ve onların umutlarını yeşertmeye çalışmak, şehit ailelerinin acılarını yok saymaktır. Biz bu ihaneti unutmayacağız, Türk milleti de affetmeyecektir," diyerek tepkisini dile getirdi.

Editör: Ersin ŞİMŞEK