Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma sırasında fenalaşarak yaşamını yitirdi. Bitmez'in Meclis'teki konuşmasını tamamladıktan hemen sonra yere yığıldığı ve yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadığı belirtildi.

Hasan Bitmez'in kafasını kürsünün arkasındaki mermer basamağa çarpması sonucu yaşanan olayda Genel Kurul milletvekillerinin hızlı müdahalesine rağmen Bitmez'e uzun süre kalp masajı uygulandığı ifade edildi. Ardından Bitmez, sedyeyle ambulansa taşınarak hastaneye götürüldü.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in vefatını duyurarak tüm müdahalelere rağmen kaybettiklerini belirtti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya üzerinden Bitmez'in 11:50'de vefat ettiğini açıkladı.

Antakya'da Deprem Sonrası Yeniden İnşa Süreci: Eksiklikler ve Beklentiler Antakya'da Deprem Sonrası Yeniden İnşa Süreci: Eksiklikler ve Beklentiler

Bitmez'in vefatı üzerine Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu başta olmak üzere birçok siyasi isim taziye mesajları paylaştı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de derin üzüntüyle Hasan Bitmez'e başsağlığı diledi.

Saadet Partisi milletvekili için bugün saat 16.00'da Meclis'te bir tören düzenlenecek. Bu acı kaybın ardından Türk siyasi camiası ve milleti genel bir üzüntü içerisinde.