Deprem bölgesindeki sektörün yakından takip edildiğini vurgulayan Küle, hazırlanan üç önemli soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

Osmaniye'de Simit ve Şalgam Popülerleşiyor Osmaniye'de Simit ve Şalgam Popülerleşiyor

Sektöre Yönelik Soruşturmalar ve Cezalar

Küle, hazır beton ve çimento sektörüne yönelik yürütülen soruşturmaların detaylarını paylaştı. Ankara ve Kırıkkale illerinde faaliyet gösteren bazı hazır beton üreticileri hakkında kısa süre önce tamamlanan soruşturmanın sonuçlarına değinen Küle, bu soruşturma sırasında tespit ettikleri ihlalleri açıkladı. İlgili firmaların, bölge ve müşteri paylaşımı yaptığını, satış fiyatlarını tespit ettiklerini ve rekabeti engelleyen bilgileri paylaştıklarını belirten Küle, bu ihlaller sonucunda 7 teşebbüse yaklaşık 121 milyon lira idari para cezası uyguladıklarını söyledi.

Uzlaşma Başvuruları ve Cezalar

Soruşturma sürecinde, 5 hazır beton üreticisinin ihlalleri kabul ederek uzlaşmak istediğini belirten Küle, bu firmalara da yaklaşık 66 milyon lira idari para cezası verildiğini açıkladı. Küle, "Kurumumuzun başta deprem bölgesi olmak üzere hazır beton ve çimento sektörüne yönelik hassasiyeti ilk günkü gibi devam ediyor. Konuyla ilgili çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülecek" dedi.

Deprem Bölgesindeki İhlaller ve Cezalar

Deprem bölgesindeki soruşturmalarla ilgili bilgi veren Küle, Adana ve Osmaniye illerinde faaliyet gösteren bazı hazır beton üreticilerine yönelik yürütülen soruşturmalarda da sonuçların elde edildiğini aktardı. Bu soruşturma kapsamında, bir teşebbüse yaklaşık 7 milyon lira idari para cezası uygulandığını belirten Küle, süreç devam ederken ihlali kabul edip uzlaşma başvurusunda bulunan iki teşebbüse yaklaşık 67 milyon lira idari para cezası uygulandığını bildirdi.

Rekabet Kurumu’nun Kararlılığı

Birol Küle, Rekabet Kurumu'nun sektördeki rekabeti koruma konusundaki kararlılığını yineledi. Özellikle deprem bölgesindeki çimento ve hazır beton sektörüne yönelik yürütülen soruşturmaların sektördeki şeffaflık ve adil rekabet ortamının sağlanmasına katkı sunacağına dikkat çekti.

Bu kapsamda, Rekabet Kurumu'nun sektördeki ihlalleri tespit etme ve cezalandırma sürecinin devam edeceğini belirten Küle, konuyla ilgili tüm çalışmaların hassasiyetle sürdürüleceğini vurguladı.

Editör: Mehmet Çardak