Ankara (SABIR) – Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şartları sağlayan vatandaşlara 2.891 TL tutarında tek seferlik para yardımı yapacağını duyurdu. Yardımlar, hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak veya en yakın PTT şubesinden alınabilecek. İşte detaylar…

İş Bankasından sürdürülebilir gelecek için "Greenzy" platformuyla işbirliği İş Bankasından sürdürülebilir gelecek için "Greenzy" platformuyla işbirliği

Aile Bakanligindan 2 Bin 392 Engelli AtamasiYardım Programı Kapsamında Yapılan Ödemeler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yaşlı ve engelli aylığı, engelli yakını maaşı, çocuk parası ve kronik rahatsızlık ödemeleri gibi sosyal yardımlarla ihtiyaç sahibi vatandaşlara düzenli olarak destek sağlıyor. Bu kapsamda, "Vefat Yardımı" adı altında 2.891 TL tutarında tek seferlik bir ödeme yapılacak.

Para 5Vefat Yardımı Kimlere Verilir?

Bu yardım, 15 Nisan 2022 tarihi ve sonrasında yakını vefat eden Türk vatandaşlarına yönelik olarak düzenleniyor. 3294 sayılı yasa doğrultusunda gerçekleştirilen yardım programı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) tarafından yürütülüyor. İkamet edilen ilçelerdeki belediyelerden alınan vefat listeleri kapsamında, Bütünleşik Sistemde kayıtlı ve sosyal yardım alan haneler belirlenerek, hayatını kaybeden kişinin hanesindeki bir yakınına vefat yardımı yapılacak.

Belediyeler tarafından listelerin gönderilmesi beklenmeksizin, hayatını kaybeden kişinin bir yakını "Ölüm Belgesi" sunarak bu para yardımı için başvuru yapabilir.

E DevletNasıl Başvuru Yapılır?

Bu para yardımına, yakınları hayatını kaybeden 3294 sayılı yasa kapsamındaki Türk vatandaşları başvuru yapabilir. Başvuru için kimlik belgesinin ve yakına ait ölüm belgesinin bulunması yeterlidir. Başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden kolayca yapılabilir. Ayrıca, e-Devlet Kapısı üzerinden başvuruda güçlük çeken kişiler, ikamet ettikleri il veya ilçede bulunan SYDV’ye giderek de müracaat edebilirler.

Ptt 1Başvuru Onayı ve Ödemeler

Başvuruların onaylanması halinde, tek seferlik 2.891 TL tutarındaki sosyal yardım ödemesi yapılacaktır. Ödemeler, hak sahiplerinin banka hesaplarına yatırılacak veya en yakın PTT şubesinden alınabilecektir.

Para-1Bu önemli yardım programından yararlanmak isteyen vatandaşların başvurularını zamanında yapmaları önem arz ediyor. Detaylı bilgi ve başvuru şartları için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Editör: Resul Özdil