Yolculukları süresince 6 bin kilometre pedal çeviren çift, Türk halkının misafirperverliğinden oldukça etkilendiklerini ve kendilerini çok cana yakın hissettiklerini belirtti.

Altı Ülke ve 6 Bin Kilometre

3 Mart’ta Portekiz’in Lizbon kentinden yola çıkan Panqi Xu ve Zhen Long, 108 günde Portekiz, İspanya, Fransa, İtalya ve Yunanistan’ı geçerek Türkiye’ye geldi. Türkiye’deki üçüncü günlerinde konuşan çift, toplamda altı ülke gezdiklerini ve yaklaşık 6 bin kilometre pedal çevirdiklerini ifade etti. Türkiye’den sonraki rotalarında Gürcistan, Kazakistan ve ardından Çin yer alıyor.

“Türkiye’de İnsanlar Çok Sıcak Kanlı”

Bisiklet yolculuğuna Avrupa’nın en batısından başlayan 31 yaşındaki Panqi Xu, Türkiye’ye dair gözlemlerini şu sözlerle paylaştı: “Burada çok fazla trafik var. İnsanlar gerçekten çok iyi. Bize selam veriyorlar, gülümsüyorlar. Yollar çok dar, araba sürücüleri ve kamyon şoförleri bize selam verip cesaretlendirmeye çalışıyorlar. Ayrıca bize çay gibi hediyeler veriyorlar. Türk halkı ile Çin halkı arasında pek çok benzerlik olduğunu düşünüyorum. Türkiye’deki farklı şeyleri keşfetmek için çok heyecanlıyız.”

“Yolda Çok İlginç Şeyler Var”

Yolculuğun zorluklarından da bahseden Zhen Long, Almanya’da bir süre yaşadıklarını ve şu anda memleketleri Çin’e gitmekte olduklarını belirtti. Zhen Long, “Bu yolculuk çok zor ve sürekli yeni bir durumla karşılaşıyoruz. Antrenmanlı da olmadığımız için zaman zaman zorlanıyoruz. Fakat yolda çok ilginç şeyler var ve bunları deneyimlemek için seyahat etmemiz gerekiyor” dedi.

Panqi Xu ve Zhen Long çifti, Türkiye’de geçirdikleri süre boyunca Türk halkının misafirperverliğinden memnun kaldıklarını ve Türkiye’nin kültürel zenginliklerini keşfetmek için heyecanlı olduklarını dile getirdiler. Gürcistan’a doğru pedal çevirmeye devam edecek olan çift, bisikletle Çin’e ulaşmayı hedefliyor.

Editör: Resul Özdil