Şehidin acı haberi, ailesine sağlık ekipleri eşliğinde ulaştırılırken, Elazığ'ın Palu ilçesine şehit ateşi düştü.

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "Sevgili Katilim Berlin" filmi gösterildi 61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "Sevgili Katilim Berlin" filmi gösterildi

Milli Savunma Bakanlığı’ndan Açıklama

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada, teröristlerin gerçekleştirdiği saldırı sonucunda ağır yaralanan Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan’ın hastanede şehit olduğu bildirildi. MSB’nin resmi açıklamasında, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" ifadelerine yer verildi.

Bakan Yaşar Güler’den Başsağlığı Mesajı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de bir başsağlığı mesajı yayımlayarak, şehit Alan’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve Türk milletine başsağlığı dileklerini iletti. Güler, "Kahraman askerimiz Sefer Alan, vatan uğruna canını feda eden şehitler kervanına katılmıştır. Onun aziz hatırası, milletimizin kalbinde daima yaşayacaktır" dedi.

Elazığ'a Şehit Ateşi Düştü

23 yaşında ve bekar olan Sefer Alan’ın Elazığ’ın Palu ilçesine bağlı Güneykent Mahallesi’nde yaşayan ailesine şehadet haberi, sağlık ekipleri eşliğinde verildi. Ailenin evine Türk bayrağı asılırken, komşuları ve akrabaları da taziye için eve akın etti. Şehidin cenazesinin yarın Elazığ’da düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi.

Pençe-Kilit Operasyonu Devam Ediyor

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörle mücadele kapsamında başlattığı Pençe-Kilit operasyonu, Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik olarak aralıksız sürdürülüyor. Bölgede teröristlerin sızma girişimleri ve taciz atışlarına karşı düzenlenen operasyonlarda kahraman Mehmetçik, vatanın huzuru için mücadeleye devam ediyor.

Başta Elazığ olmak üzere, Türkiye’nin dört bir yanında şehit Alan için dualar edilirken, halk şehidine sahip çıkıyor.

Editör: Mehmet Çardak