TBMM Kısaltmasını Doğru Kullanıyor musunuz? TBMM Kısaltmasını Doğru Kullanıyor musunuz?

Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD), yaz ayları etkinliklerinin ilki olarak Masal Park’ta “Sazımız-Sözümüz” teması ile “Akşam Sefası” programını gerçekleştirdi. Osmaniye’deki Masal Park’ın belediye yönetiminde işletilmesi kararının ardından hizmete girmesi ve girişlerin ücretsiz olarak başlaması nedeniyle, tanıtım amaçlı bu etkinlik OŞYAD tarafından düzenlendi.

Oşyadmasal Park Programı (8)

Etkinliğin Amacı ve Başlangıcı

Kent halkının ve çevre il ve ilçelerdeki vatandaşların Masal Park’ın yeniden hizmete girdiğini vurgulamak amacıyla düzenlenen etkinlik, Amfi tiyatro önündeki açık alanda saat 19.30’da başladı. OŞYAD organizasyonu ile Masal Park yönetimi tarafından gerçekleştirilen program, Osmaniye’nin yaz mevsimi sıcaklarından serinlemek amacıyla gezintiye çıkan vatandaşlar için “Açık Hava Halk Konseri”ne dönüştü.

Programın Sunumu ve İçeriği

Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği’nin Masal Park’ta düzenlediği “Sazımız-Sözümüz” etkinliğinin sunuculuğunu Dernek Başkanı Mustafa Bardak yürüttü. Bardak, Osmaniye’nin yaz mevsimi sıcaklarından serinlemek amacıyla Masal Park’taki açık alanda vatandaşların serinlemelerini ve duygu dolu anlar yaşamalarını istediklerini dile getiren konuşmasıyla programı başlattı.

Sanatçılar ve Performanslar

Program kapsamında; (Ozan Kul Yusuf) Yusuf Dalkılıç, (Aşık Garbi) Yahya Gürz, (Ozan Duranoğlu) Mahmut Eynallı, (Ozan Maranlı) İbrahim Karagülle ve Osman Körkü türküleri seslendirdiler. Bağlamada Hakan İnce ve darbukada Mehmet Kütük programa katkıda bulundular. Ayrıca Melek Avcı Coşkun, İbrahim Şadi Çenet, Ali Gedik ve Çitli Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Bekir Dağsever de şiirlerini yorumladılar.

Oşyadmasal Park Programı (13)

Ödüller ve Teşekkür Belgeleri

Program sonunda, türkü ve şiirleri ile Masal Park ziyaretçilerine duygulu anlar yaşatan ozan ve şairler ödüllendirildi. OŞYAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bardak imzasıyla hazırlanan “Teşekkür Belgesi” programa katkıda bulunan ozan ve şairlere takdim edildi. Osmaniye Masal Park İşletme Müdürü Gökhan Börk, Osmaniye Belediyesi Kent Müzesi Müdürü Ayşe Erat, OKÜ Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ali Doğaner, OKÜ Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ümmü Gülsüm Candeger ve Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsrafil Avcı tarafından sahne alan ozan ve şairlere teşekkür belgeleri verildi.

Oşyadmasal Park Programı (4)

OŞYAD'a Teşekkür Plaketi

Program kapsamında, OŞYAD ekibi adına hazırlanan “Teşekkür Plaketi”, Osmaniye Belediyesi MHP Belediye Meclis üyesi ve Masal Park Sorumlusu Adem Küpeli tarafından Dernek Başkanı Mustafa Bardak’a takdim edilerek başarı dileklerinde bulunuldu.

Editör: Mustafa Düzenli