Osmaniye Valiliğinden Destek

Osmaniye Valiliği himayelerinde Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. yıl dönümü vesilesiyle, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Osmaniye Şubesi tarafından belirlenen 15 Kıbrıs Gazisi için gezi programı düzenlendi. Osmaniye Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün koordinasyonunda gerçekleşen programda, gaziler üç gün boyunca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni gezme fırsatı buldu.

3-1

Tarihi Yerler Ziyaret Edildi

Gaziler, ilk gün Gazimağusa’da Kapalı Maraş bölgesini ziyaret ederek, Ordu Evi'nde düzenlenen akşam yemeğine katıldı. Kale İçi’ne doğru yaptıkları gezide, Kıbrıs Mücahitleri ile kısa bir sohbet gerçekleştirdikten sonra Namık Kemal Zindanı’nı ziyaret ettiler.

16

Lefkoşa ve Girne’de Duygu Dolu Anlar

İkinci gün Lefkoşa’da bulunan KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın anıtını ziyaret eden gaziler, Girne’de Mavi Köşk, Yavuz Çıkartma Plajı ve Barış ve Özgürlük Müzesi gibi tarihi yerleri gezdiler. Gün, Girne Ordu Evi'nde düzenlenen yemek programı ile son buldu.

4-1

Minia Kıbrıs’ta Tarihe Yolculuk

Gezinin üçüncü gününde gaziler, Toplu Şehitlik mezarlarını ziyaret ettikten sonra Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan tarafından düzenlenen kahvaltı programına katıldılar. Kahvaltı sonrası, Kıbrıs’taki tarihi ve kültürel yapıların minyatür maketlerini barındıran Minia Kıbrıs Açıkhava Müzesi'ni ziyaret ettiler.

6

Zorkun Yaylası'nda Göç Çiçeği Görsel Şölen Sunuyor Zorkun Yaylası'nda Göç Çiçeği Görsel Şölen Sunuyor

Gaziler, bu anlamlı gezi programında emeği geçen Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, İl Müdürü Tolga Nacar ve Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan’a teşekkür ederek minnettarlıklarını dile getirdiler.

Editör: Mustafa Düzenli