Depremin üzerinden 10 ay geçmesine rağmen, depremzedelerin hala temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çektiği belirtiliyor. Dereobası Konteyner Kent'te geçtiğimiz hafta yaşanan üst üste elektrik kesintileri, binlerce aileyi yiyeceksiz ve soğukta bırakarak ciddi mağduriyetlere neden oldu.

Bir depremzede, yaşadıkları sorunları soL'a şu şekilde anlattı: "Günler sürdü. Üst üste kesintiler yaşandı. İlk gün sabah 9'da kestiler elektriği gece 3'te geldi. Şimdi burada soba yok. Tek şey elektrikli ısıtıcılarla sağlanıyor. Başka ısınma olanağımız yok. Yemekleri de elektrikli ocaklarda yapıyoruz. Böyle olunca da hem aç hem de soğukta kalmış oldu burada binlerce insan."

Osmaniye'de Avrupa Hareketlilik Haftası'nda bisiklet turu düzenlendi Osmaniye'de Avrupa Hareketlilik Haftası'nda bisiklet turu düzenlendi

Depremzedeler, elektrik kesintileri nedeniyle çocuklarına mama hazırlamakta bile zorlanıyor. Elektrikli su ısıtıcılarının olmaması durumunda, çocukların sağlıklı beslenmeleri için AFAD'a ait jeneratörleri kullanmak zorunda kaldıkları belirtiliyor.

Ayrıca, konteyner kentte bulunan makinalara bağlı hastaların da elektrik kesintileri nedeniyle sıkıntı yaşadığı ifade ediliyor. Bu durum, hastaların tedavilerini sürdürmelerini zorlaştırarak endişe yaratıyor.

Depremzedeler, soğuk kış günlerinde tek ısınma imkanlarının elektrikli ısıtıcılar olduğunu ve bu durumun sürmesi halinde daha zorlu günlerin kendilerini beklediğini ifade ediyor. Yöneticilerin soruna çözüm bulmaya çalıştığı belirtilse de depremzedeler, gelecek günlerde daha soğuk hava koşullarının kendilerini beklediği endişesi taşıyor.