Yaylalarda yaşayan vatandaşlar, bayramın manevi atmosferini yükseklerde, serin havada yaşamanın mutluluğunu dile getirdiler. Osmaniye'nin farklı bölgelerinden gelen aileler, yıllardır geleneksel hale gelen yayla ziyaretlerinde, bayram namazı için inşa ettikleri camilere akın etti.

Osmaniye'de Yaylalarda Kurban Namazı Coşkusu (3)Yaylacıların yoğun katılımıyla gerçekleşen namazın ardından, camilerin avlularında bayramlaşma ve kurban kesim merasimleri gerçekleştirildi. Yaylalarda bir araya gelen vatandaşlar, dualar eşliğinde kurbanlarını keserek, bayramın bereketini ve sevinçlerini paylaştılar.

Bayram namazını yaylada kılan Mehmet Karaca, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da yaylamızda bayram namazını kılmanın huzurunu yaşıyoruz. Serin havada, temiz doğada ibadet etmek bizlere ayrı bir mutluluk veriyor. Bayram namazının ardından komşularımızla bayramlaştık, kurbanlarımızı kestik. Allah kabul etsin" dedi.

Osmaniye'de Yaylalarda Kurban Namazı Coşkusu (2)Yayla sakinlerinden Ali Demir ise, "Yazın sıcağından kaçıp yaylaya geldiğimizde burada kendi ellerimizle inşa ettiğimiz camilerde bayram namazı kılmak bizim için çok özel. Bu birlik ve beraberlik duygusunu çocuklarımıza da yaşatmak istiyoruz" diye konuştu.

Osmaniye'de Yaylalarda Kurban Namazı Coşkusu (1)Osmaniye’de yayla kültürünün yıllardır süregelen bir gelenek olduğunu belirten yetkililer, bu tür manevi etkinliklerin, toplumun birlik ve beraberlik duygularını pekiştirdiğini vurguladılar.

Kurban Bayramı'nın manevi atmosferini yaylalarda doyasıya yaşayan Osmaniyeliler, bayramın geri kalan günlerinde de çeşitli etkinliklerle bir araya gelmeye devam edeceklerini belirttiler.

Ünlü şefler "3. Uluslararası Food Fest Antalya" gastronomi festivalinde buluştu Ünlü şefler "3. Uluslararası Food Fest Antalya" gastronomi festivalinde buluştu

Editör: Resul Özdil