Yangın, Osmaniye Belediyesi İtfaiye Ekiplerinin yaklaşık 8 saatlik yoğun çalışması sonucunda tamamen söndürüldü.

Mehmet Eminler Konağı Yangın Söndürüldü (1)Gece saat 02.00 sularında başlayan yangın, alevlerin yükseldiğini gören vatandaşların haber vermesiyle birlikte, bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Altın Portakal Film Festivali’nde Osmaniye’ye Büyük Gurur: “En İyi Belgesel” Ödülü Kadirli’den Altın Portakal Film Festivali’nde Osmaniye’ye Büyük Gurur: “En İyi Belgesel” Ödülü Kadirli’den

Mehmet Eminler Konağı Yangın Söndürüldü (4)Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, ahşap yapısı nedeniyle alevler konak ve altında bulunan üç işyerini hızla sardı. Yangına müdahale eden ekipler, yangını kontrol altına alarak, sabahın erken saatlerine kadar soğutma çalışmaları gerçekleştirdi.

Mehmet Eminler Konağı Yangın Söndürüldü (2)Yangın sonrası, Osmaniye Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yangının çıkışıyla ilgili detaylı bir inceleme başlattı. Yangında, tarihi konağın yanı sıra altındaki işyerlerinin de kullanılamaz hale geldiği öğrenildi.

Mehmet Eminler Konağı Yangın Söndürüldü (5)Osmaniye’nin “Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı” olarak tescil edilen Mehmet Eminler Konağı, geçmişte Fransız işgali döneminde askeri karargah olarak kullanılmış ve Cumhuriyetin ilanıyla birlikte ilk vilayet konağı olarak da hizmet vermişti.

Mehmet Eminler Konağı Yangın Söndürüldü (8)Sabah saatlerinde olay yerine gelen Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, yangın sonrası konakta incelemelerde bulunarak, zarar gören esnaflara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Mehmet Eminler Konağı Yangın Söndürüldü (6)Başkan Çenet, yangının söndürülmesinde yoğun çaba gösteren itfaiye ekiplerine de teşekkür ederek, “Ekiplerimizin özverili çalışmaları sayesinde yangın kontrol altına alındı. Geçmiş olsun dileklerimi ilettiğim esnaflarımıza da destek olacağız” dedi.

Mehmet Eminler Konağı Yangın Söndürüldü (7)Yangının çıkış nedeni ve olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.

Mehmet Eminler Konağı Yangın Söndürüldü (14)

Editör: Resul Özdil