Saadet Partisi Osmaniye İl Başkanı Ahmet Kılıç, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de başlattığı saldırıların, tarihin en acımasız işgallerinden biri olduğunu belirterek, on binlerce masum insanın hayatını kaybettiğini ve Siyonist rejimin kadın, çocuk ve yaşlı demeden hedef aldığını ifade etti.

Kılıç, İsrail’in hastaneler, camiler, kiliseler, okullar ve mülteci kamplarını hedef alarak büyük bir soykırıma imza attığını, bu durumun tüm dünya devletlerinin gözü önünde gerçekleştiğini vurguladı. Srebrenitsa, Karabağ ve Yemen’de yaşananların bugün Gazze’de tekrarlandığını belirten Kılıç, Batı'nın ikiyüzlü tutumunu eleştirerek, ABD ve Batı’nın Rusya-Ukrayna savaşında tüm dünyayı ayağa kaldırırken, İsrail’in soykırımını açıkça desteklediğini söyledi.

İslam ülkelerinin sadece kınama ile yetinmesinin yaşanan zulme ortak olma anlamına geldiğini ve bu sessizliğin İsrail’e cesaret verdiğini belirten Kılıç, Necmettin Erbakan’ın uyarılarına atıfta bulunarak, İsrail’in bölge ülkelerini hedef aldığını ve Müslüman coğrafyasının güvenliğini tehdit ettiğini ifade etti. Kılıç, birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, Batı'nın böl, parçala ve yok et stratejilerine karşı durulması gerektiğini vurguladı.

Açıklamasında, şehit komutan İsmael Haniye’nin şehadeti sonrası bölgedeki ateş çemberinin büyüdüğüne dikkat çeken Kılıç, Filistin davasının sadece bir bölgenin değil, tüm insanlığın davası olduğunu belirtti. Zaferin Filistin'e nasip olacağına inandıklarını ve zulüm ile abad olunamayacağını vurgulayan Kılıç, Türk ve İslam ülkelerinin ve Filistin’den yana olan devletlerin atacağı adımların Siyonizmi yerle yeksan edeceğini ifade etti.

Kılıç, ABD’nin Netanyahu’yu Kongre’de konuşma yapması sonrası, İsmael Haniye’nin TBMM’ye davet edilmesi çağrısını yineleyerek, Genel Başkan Temel Karamollaoğlu ile yapılan görüşmelerde Gazze ve İsrail hapishanelerindeki mahkumlar için destek talep edildiğini söyledi.

Bakan Göktaş, Mersin'de "Türkiye Buluşmaları" programında konuştu: Bakan Göktaş, Mersin'de "Türkiye Buluşmaları" programında konuştu:

Toplantıda, Türkiye’nin 81 ilinde meydanları dolduran vatandaşların, İsmael Haniye’nin vasiyetini yerine getirdiği ve Filistin davasına destek verdiği belirtilerek, Filistin’in özgürlüğü için uluslararası destek çağrısı yapıldı.

Kılıç, "Nehirden denize özgür Filistin" hedefinin bir hayal değil, bir hakikat olduğunu ve bu hakikatin mutlaka gerçekleşeceğini ifade ederek, basın toplantısını şu sözlerle sonlandırdı: “Bir Filistin vardı, bir Filistin gene var ve daima var olacak.”

Kaynak: Foto: Saadet Partisi