Sabah saatlerinde 28°C civarında seyredecek olan sıcaklık, gün boyunca yüksek nem oranı ile hissedilen sıcaklığı artıracak. Vatandaşlar serin havanın tadını çıkarabilir, ancak hafta sonu planları yaparken yağış ihtimalini göz önünde bulundurmaları öneriliyor.

Cumartesi günü itibarıyla Osmaniye genelinde hafif yağmur bekleniyor. Hava sıcaklığı ise 31°C olacak. Özellikle öğleden sonra kısa süreli sağanak geçişlerinin yaşanacağı öngörülüyor. Meteoroloji yetkilileri, yağışın bazı bölgelerde günlük hayatı etkilemeyeceğini ancak sürücülerin tedbirli olmasını tavsiye ediyor.

Pazar günü de yağışlar devam edecek. Hava sıcaklığı bir miktar düşerek 30°C seviyelerinde olacak. Yağışlar özellikle akşam saatlerinde etkili olabilir, bu yüzden hafta sonu planları olan Osmaniyelilerin yağmur ihtimaline karşı hazırlıklı olmalarında fayda var.

Yeni haftaya ise Pazartesi ve Salı günleri yağışlarla başlanacak. Her iki günde de sıcaklık 27°C seviyelerine gerileyecek. Özellikle çiftçilerin ve tarımla uğraşan vatandaşların bu hafif yağmurların tarım ürünlerine fayda sağlayacağını düşünerek tedbir almaları öneriliyor.

Uzmanlar, Osmaniye’de birkaç gün sürecek olan bu hafif yağışlı hava durumunun ardından, bölgenin tekrar güneşli günlere kavuşabileceğini belirtiyor. Özellikle yaz tatilini şehirde geçiren vatandaşlar, önümüzdeki günlerde daha serin ve yağmurlu bir hava ile karşılaşacaklar.

Düziçi-Andırın Yolundaki Köprünün Vidaları Sökülmüş! Tehlike Büyüyor Düziçi-Andırın Yolundaki Köprünün Vidaları Sökülmüş! Tehlike Büyüyor

Yağışlar sırasında su birikintilerine ve ani sağanak geçişlerine karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Hafta sonu yapılacak etkinlikler için hava durumunun yakından takip edilmesi tavsiye ediliyor.

Muhabir: Resul Özdil