CHP Kadın Kolları Seçiminde Kritik Eşik: Nazlıaka ve Kaya'nın Yarışı CHP Kadın Kolları Seçiminde Kritik Eşik: Nazlıaka ve Kaya'nın Yarışı

Osmaniye Belediyesi Meclis Üyesi Ulaştırma Komisyonu Başkanı Erhan Bakar, projenin amacını görme engelli vatandaşların toplu taşıma araçlarında seyir halindeyken konumlarını bilerek daha rahat seyahat etmelerini sağlamak olarak açıkladı. Sesli durak uyarı sistemi, görme engelli bireylerin yanlış duraklara inme sorununu ortadan kaldırmayı hedefliyor.Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Yakup Çelik, sesli anons sisteminin özellikle görme engelli yolcular için büyük bir hizmet olduğunu belirtirken, Altı Nokta Körler Derneği Osmaniye Şube Başkanı Ziya Demez de uygulamanın kendilerine büyük kolaylık sağladığını ifade etti.

Projenin il dışından gelen ve okuma yazması olmayan vatandaşlar için de önemli bir adım olduğu vurgulandı.Cebelibereket Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Necla Tor, uygulamanın kendilerine sağladığı kolaylık için teşekkür ederek, sistemin eksikliklerinin zamanla giderileceğine inandıklarını belirtti. Bu sesli durak uyarı sistemi ile Osmaniye'de toplu taşıma, görme engelli bireyler için daha erişilebilir hale getirilmiş oldu.