Osmaniye'nin Fakıuşağı Mahallesi'nde bulunan liseler kampüsü önündeki motorsiklet parkuru, son zamanlarda sürücü adayları arasında büyük bir tartışma konusu haline geldi. Artan trafik denetimleri ve ehliyet alma zorunluluğuyla birlikte yaz sıcağında geçen zorlu direksiyon dersleri, adayları olumsuz etkiliyor.

Motor Parkur (12)Özellikle motor ehliyet sınav parkurunda adayların gölge bulamaması, yaz aylarında sıcak altında direksiyon sınavı yapmanın daha da zorlaşmasına sebep oluyor. Bu durum, adayların sınav performanslarını etkileyebilecek potansiyel bir faktör olarak öne çıkıyor.

Parkurun en zorlu etaplarından biri olarak bilinen 8 çizme etabının yanında bulunan plansız kazı çalışması ise büyük risk taşıyor. Düzeltilmeyen bu çukur, sürücü kursiyerlerini düşme ve yaralanma riskiyle karşı karşıya bırakıyor. Ayrıca, adayların dikkatini dağıtarak sınav sırasında kalmalarına neden olabilecek bir tehlike olarak öne çıkıyor.

Bursa İnegöl'de kandil geleneği sürüyor Bursa İnegöl'de kandil geleneği sürüyor

Motor Parkur (5)Sürücü adayları ve çevre sakinleri, sınav parkurunun güvenliği konusunda daha fazla önlem alınması çağrısında bulunuyor. Yetkililerden parkurun düzenlenmesi ve güvenliğin sağlanması için acil adımlar atılması bekleniyor.

Editör: Aynur Çardak