Konteyner Kentte Biber Salçası Hazırlıkları

Osmaniye’de 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan büyük deprem sonrası evlerini kaybeden aileler, konteyner kentlerde yaşamlarını sürdürüyor. Ancak, tüm zorluklara rağmen geleneklerinden vazgeçmeyen bu aileler, yaklaşan kış aylarına hazırlık yapmaya devam ediyor. Fotoğrafta da görüldüğü gibi, biber salçaları geniş tepsilerde, açık havada hazırlanıyor.

Biber Salçası3

Çiğli'de can dostlar yuvasız kalmayacak Çiğli'de can dostlar yuvasız kalmayacak

Kış Hazırlıkları Devam Ediyor

Depremzedeler, sadece biber salçası değil, aynı zamanda tarhana, domates salçası ve konserve gibi geleneksel ürünlerle kışa hazırlanıyorlar. "Yaşam koşullarımız ne kadar zor olsa da, adetlerimizi yaşatmak bizim için büyük bir moral kaynağı," diye ifade ediyorlar. Özellikle biber salçasının, hem Osmaniye mutfağında önemli bir yer tuttuğu, hem de dayanıklı bir gıda maddesi olduğu biliniyor.

Biber Salçası

Belirsizlik İçinde Dayanışma

Depremzedeler, konteyner kentte sunulan hizmetlerden memnun olduklarını ancak normal evlere ne zaman taşınacaklarını bilmediklerini belirtiyorlar. "Gelecek hakkında bir belirsizlik içinde olsak da, geleneklerimizi sürdürmek bize umut veriyor" diye konuşan vatandaşlar, dayanışma içinde hayatlarını sürdürüyorlar.

Vali Erdinç Yılmaz

Vali Erdinç Yılmaz’a Teşekkür

Özellikle Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz’a verdikleri destekten dolayı teşekkür eden depremzedeler, "Geleneklerimizin yaşatılması için her türlü kolaylığı sağlayan valimize teşekkür ederiz" dediler. Vali Yılmaz’ın, konteyner kentte yaşayan ailelere yönelik sağladığı imkanlar, bu zorlu süreçte büyük takdir topluyor.

Muhabir: Haber: Rabia İlkay Yıldız Foto: Mustafa Düzenli