Osmaniye, son zamanlarda yaşanan depremle birlikte vatandaşlar kendi imkanları ile su sorunuyla mücadele devam ediyor. Eskiden hemen her  bahçede bulunan su tulumpalarının zamanla azalmasıyla birlikte, depremden sonra kalan az sayıdaki su tulumbalarından su akışı durdu. Bu durum, zaten sık sık kesilen şehir içi içme sularından şikayetçi olan vatandaşları daha da zor duruma düşürdü.

Ef525Ecd Dee4 43F4 A0B5 078Ad9E03Cc4 (1)

Osmaniye Merkez Yunusemre (Alibukan) Mahalle sakinlerinden İsmail Kısacık, ailesine ait su tulumbasından su çıkarmaya çalıştıklarını ancak depremden sonra suyun tamamen kaybolduğunu belirtti. Yıllardır su kesintilerini bu kaynakla karşılayan Kısacık, suya ulaşmak için çaba harcadıklarını ancak başarılı olamadıklarını ifade etti. Bu durumun komşularını da etkilediğini belirten Kısacık, komşular halılarını bu tulumpadan faydalanarak yıkayabiliyorlardı,  artık halılarını dahi yıkayamayacaklarını dile getirdi.

Diyanet'ten hicri yeni yıl mesajı Diyanet'ten hicri yeni yıl mesajı

Benzer şekilde, kuyuculuk mesleğiyle uğraşan Ahmet Yumşak da durumu teyit ederek, eskiden ulaşılan suyun derinliğinin arttığını ve bu durumun kuraklıkla bağlantılı olabileceğini vurguladı.

Osmaniye'deki su sorunu, hem günlük yaşamı hem de temel ihtiyaçları olumsuz etkiliyor. Yetkililerin bu konuya acil çözüm bulması bekleniyor.

Su Tulumpası (2)

Editör: Aynur Çardak