Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen İyi Tarım Uygulamalarında Biyoteknik Mücadele Projesi kapsamında, Akdeniz Meyve Sineği kitlesel yakalama tuzakları Osmaniye’de dağıtıldı. Bu proje ile 41 üreticiye, 550 dekarda kullanılmak üzere toplam 2150 adet tuzak teslim edildi. Projenin toplam bütçesi 402.000 TL olup, bunun %75’i (305.000 TL) Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hibe olarak sağlanırken, %25’i (102.000 TL) çiftçi katkısı ile finanse edildi.

Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Kolabaş, dağıtım programında yaptığı açıklamada, “Bu tür projeler, bölgedeki tarım üretimini daha verimli ve sürdürülebilir hale getirmek amacıyla büyük önem taşıyor. İyi tarım uygulamalarını teşvik etmek ve biyoteknik mücadeleyi yaygınlaştırmak için bu tür desteklerin devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çiftçilerimizin bu tuzakları etkili bir şekilde kullanarak, zararlıların kontrolünü daha başarılı bir şekilde sağlayabileceklerine inanıyorum” dedi.

Adana'da pikabın çarptığı kişi yaralandı Adana'da pikabın çarptığı kişi yaralandı

Dağıtım programına İl Müdürü Erdem Kolabaş’ın yanı sıra Şube Müdürleri, teknik personel ve çiftçiler katıldı. Dağıtımın çiftçilere hayırlı olması temennisiyle sona erdi.S A Ğ L I K K K K K

Editör: Rabia İlkay Yıldız