Vali Yılmaz, muhtarların demokrasinin ilk halkası olduğunu belirterek, "Muhtarlarımız, 195 yıldır devletimizin vatandaşa uzanan en yakın gönül insanlarıdır. Mahallesinin babası, ablası, ağabeyidir" ifadelerini kullandı.

Muhtarların, temsil ettikleri köy ve mahalle sakinlerinin ihtiyaç ve sorunlarının giderilmesi için gece gündüz çalıştığını vurgulayan Vali Yılmaz, "Hizmetkârı olmakla onur duyduğum Şehitler Diyarı Osmaniye’mizde, muhtarlarımızla birlikte mahallelerimize ve köylerimize gözümüz gibi bakıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, muhtarların toplum içindeki rolüne dair söylediği sözleri hatırlatan Vali Yılmaz, "Yerinden oynayan bir kaldırım taşından, susuzluktan kuruyan ağacın yeşertilmesine; kalemi-defteri olmayan öğrencinin ihtiyacının karşılanmasından, yüreği yanan ananın-babanın tesellisine kadar hayatın her alanında muhtarlarımız var" şeklinde konuştu.

Muhtarların, devletin tüm kurumlarını temsil ettiğini ve vatandaşların taleplerini en kısa yoldan yetkili makamlara iletmekte önemli bir görev üstlendiğini ifade eden Vali Yılmaz, kamu yönetiminin ilk basamağını teşkil eden muhtarların, tasada ve sevinçte halkla iç içe olduğunu dile getirdi.

AK Parti Bahçe İlçe Başkanlığı'na Mustafa Soylu Atandı AK Parti Bahçe İlçe Başkanlığı'na Mustafa Soylu Atandı

Osmaniye Valiliği olarak muhtarlara her zaman destek vermeye devam edeceklerini vurgulayan Vali Yılmaz, "Bu duygu ve düşüncelerle, demokrasimizin mihenk taşı, Türk milletinin güzide temsilcisi ve hizmetkârı muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü tebrik ediyor, kendilerine ve ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum" diyerek mesajını sonlandırdı.

Vali Yılmaz'ın mesajı, muhtarların toplumdaki yerini ve önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Editör: Resul Özdil