Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Babalar Günü vesilesiyle yayımladığı mesajında, babaların ailenin temel direği olarak sevgi, saygı ve fedakârlığın sembolü olduğunu vurguladı. Vali Yılmaz, babaların, hayatın her anında aile içerisinde üstlendikleri görev ve sorumlulukları büyük bir özveriyle yerine getirdiklerini belirtti.

Bakan Kurum, Hatay'da koordinasyon toplantılarına katıldı Bakan Kurum, Hatay'da koordinasyon toplantılarına katıldı

Babaların Önemi ve Fedakârlıkları

Vali Yılmaz, babaların, ailelerinin mutluluğu, huzuru ve onurlu bir yaşam sürmesi için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadığını ifade etti. Babaların, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, aile için saygı, sorumluluk, güven ve güvence sembolü olduklarını dile getirdi.

Babaların Aile İçindeki Rolü

Mesajında, babaların aile kurumlarında üstlendiği rolün büyük bir özverinin ve sorumluluğun göstergesi olduğunu vurgulayan Vali Yılmaz, babaların omuzlarındaki yükü kaldırabilme kabiliyetinin aile bağlarının daha güçlü olmasını sağladığını belirtti. Bu durumun, ailede yetişen nesillerde güven duygusunun oluşmasında ve sağlıklı toplumsal yapının şekillenmesinde önemli bir etken olduğunu ifade etti.

Şehit Babalarına Özel Vurgu

Vali Yılmaz, babasız büyümek zorunda kalan evlatlara sahip çıkılmasının ve onların yüzlerinin güldürülmesinin Babalar Günü'ne daha bir anlam katacağını söyledi. Türk Milletinin babalarının, evlatları şehit olduğunda gururla "Vatan Sağ olsun!" dediklerini ve düşmana metanetle meydan okuduklarını belirtti.

Kutlama ve Teşekkür

Vali Yılmaz, mesajının sonunda, başta evlatlarını vatan uğruna feda eden aziz şehitlerimizin babaları olmak üzere, ailesi için her türlü fedakârlığı üstlenen tüm babaların Babalar Günü’nü kutladı ve sevgi ve saygılarını sundu.

Editör: Mustafa Düzenli