Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Yılmaz, mesajında Türk milletinin tarih boyunca bağımsızlığını koruma mücadelesinde yazdığı emsalsiz destanları ve 15 Temmuz 2016 gecesindeki direnişini vurguladı.

“Onur, Namus ve Bağımsızlık Mücadelesi”

Vali Yılmaz, Osmaniyeli hemşehrilerine seslenerek, Türk tarihinin milletimizin onurunu, namusunu ve bağımsızlığını koruma mücadelesiyle dolu olduğunu belirtti. "15 Temmuz gecesi şanlı milletimiz; devletimize, rengini şehitlerimizin kanından alan Ay yıldızlı bayrağımıza, bağımsızlığımıza ve demokrasimize sahip çıkarak ülküsünden asla taviz vermeyeceğini dünyaya haykırmış, devlet-millet bütünleşmesiyle tarihe altın harflerle nakşedilecek bir zafere imza atmıştır" ifadelerini kullandı.

“Milletimizin Şükranı Sonsuz”

Vali Yılmaz, İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy'un "Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır." dizelerini hatırlatarak, milletin vatanına ölüm pahasına sahip çıkma şuurunu bir kez daha gösterdiğini ve bunu tüm dünyanın gözleri önünde yaptığını belirtti. "Bu ruh, bu aşk bambaşka bir şeydir. Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi, 'İmandır o cevher ki ilahi ne büyüktür, imansız olan paslı yürek sinede yüktür.' İmansız olanlar imanlı olanların karşısında dayanamazlar ve nitekim dayanamadılar da" dedi.

“Şehitlerimizin Kanlarıyla Yoğrulmuş Tek Vatanımız”

Vali Yılmaz, Osmaniyelilerin 15 Temmuz gecesi gösterdiği kahramanlık ve vatan sevgisini övdü. "Sizler o gece, yeryüzünün en güzel marşında olduğu gibi, 'Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma sakın; Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın' diyerek bu güzel yurda hain fetöcü alçakları uğratmadınız. Çünkü siz hain, alçak ve onursuz fetöcülere haddini bildiren vatan aşığı, bayrak sevdalısı şanlı Türk Milletisiniz" ifadelerini kullandı.

İstanbul Kadıköy'e Büyükşehir'den bir öğrenci yurdu daha İstanbul Kadıköy'e Büyükşehir'den bir öğrenci yurdu daha

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz Kutlu Olsun”

Vali Yılmaz, mesajını şu sözlerle sonlandırdı: "15 Temmuz gecesi devletimizin bekası için 'Ya İstiklal, Ya Ölüm' diyerek şehadet şerbetini tadan aziz şehitlerimiz ile birlikte tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, milli irademize sahip çıkan başta yiğit Osmaniyeli hemşerilerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz kutlu olsun. Devletimiz var olsun, milletine yar olsun. Al bayrağın gölgesinde yurdumuz payidar olsun."

Sonuç:

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz'ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı, milletin vatan sevgisi ve bağımsızlık mücadelesine olan sarsılmaz inancını bir kez daha gözler önüne serdi. Vali Yılmaz'ın açıklamaları, Türk milletinin 15 Temmuz gecesindeki kahramanlık destanını ve birlik ruhunu unutturmamak adına önemli bir hatırlatma oldu.

Editör: Resul Özdil