Türkiye’de 15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleşen başarısız darbe girişimi, ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Osmaniye’de de halkın ve yerel yönetimin kararlı duruşuyla bertaraf edildi. Osmaniye halkı, o gece demokrasiye olan bağlılıklarını göstererek sokaklara döküldü.

Darbe girişiminin yaşandığı gece, Osmaniyeliler şehir merkezinde toplanarak demokrasiyi savunmak için bir araya geldi. Vatandaşlar, hükümete olan desteklerini gösterdi. Osmaniye Valisi Kerem Al ve siyasiler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, darbe girişimini hemen kınayarak halka demokrasiyi koruma çağrısında bulundu.

Osmaniye Halkının 15 Temmuz Direnişi Demokrasiye Adanmış Bir Gece (5)Ertesi gün, Osmaniye'de "Milli Birlik Yürüyüşü" düzenlendi. Binlerce kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe katılarak demokratik düzene olan bağlılıklarını ifade etti. Bu yürüyüş, Osmaniye halkının darbe girişimine karşı ne kadar kararlı ve birlik içinde olduğunu bir kez daha gösterdi.

Osmaniye, 15 Temmuz şehitlerini ve gazilerini anmak için her yıl düzenli olarak anma etkinlikleri gerçekleştiriyor. İl merkezinde kurulan anı sergisinde, darbe gecesinden kareler yer alıyor ve bu sayede yeni nesillere demokrasi mücadelesinin önemi aktarılıyor. Sergiyi ziyaret eden vatandaşlar, Türkiye’nin demokrasi uğruna verdiği mücadeleyi daha iyi anlama fırsatı buluyor.

Osmaniye halkının bu kararlı ve cesur duruşu, Türkiye'nin demokrasi tarihindeki yerini almış durumda. 15 Temmuz 2016 gecesi yaşananlar, Osmaniye'nin ve tüm Türkiye'nin demokrasiye olan bağlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Osmaniye Halkının 15 Temmuz Direnişi Demokrasiye Adanmış Bir Gece (3)OSMANİYE'DE 15 TEMMUZ GECESİ: HALK VE YÖNETİCİLER DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKTI

Osmaniye, 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan hain darbe girişimine karşı büyük bir direniş gösterdi. Halk ve yöneticiler, demokrasiyi savunmak için birlikte hareket ederek, darbecilere karşı kararlı bir duruş sergiledi.

Osmaniye Halkının 15 Temmuz Direnişi Demokrasiye Adanmış Bir Gece (4)OSMANİYE’DE DEMOKRASİ NÖBETİ 26 GÜN ARALIKSIZ SÜRDÜ

Darbe girişiminin başladığı anlarda Osmaniye halkı, sokaklara çıkarak demokrasiyi savundu. Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanları dolduran vatandaşlar darbecilere geçit vermedi. Vatandaş, hükümete desteklerini gösterdi ve demokrasiyi koruma adına güvenlik güçleriyle birlikte hareket etti.

 Kadir Kara Kimdir Kadir Kara Kac Yasinda Nereli 15651491 5482 AmpBAŞKAN KARA, 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANMAK İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM ATTI

Hatay'da polis ekipleri öğrencilere trafik eğitimi verdi Hatay'da polis ekipleri öğrencilere trafik eğitimi verdi

 Önceki dönem Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, 15 Temmuz şehitlerini anmak için önemli bir adım attı. Kara, "Karaçay Rekreasyon Alanı Üzerindeki Asma Köprünün Adı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Olacak" diyerek, şehitlerimizin adını yaşatacak bir köprüye onların ismini verme kararı aldıklarını açıkladı. Bu karar, şehitlerimize olan minnetin ve demokrasiyi koruma kararlılığının sembolü olarak büyük takdir topladı.

Osmaniye Halkının 15 Temmuz Direnişi Demokrasiye Adanmış Bir Gece (2)Osmaniye halkı ve yöneticileri, 15 Temmuz darbe girişimine karşı kararlı bir duruş sergileyerek demokrasi nöbeti tuttu. Anma etkinlikleri düzenleyerek ve sembolik adımlar atarak, hain darbe girişimine karşı direnç gösterdi. Darbe girişiminin yıl dönümlerinde düzenlenen etkinliklerle, hain saldırı bir kez daha lanetleniyor ve demokrasimize olan bağlılık vurgulanıyor. Osmaniye, 15 Temmuz gecesi gösterdiği direnişle, demokrasiye sahip çıkmanın en güzel örneklerinden birini sergiledi.

Editör: Ersin ŞİMŞEK