Osmaniye Belediyesi, kent genelinde sigara izmaritlerinin ve gelişi güzel atılan çöplerin neden olduğu kirliliği azaltmak amacıyla denetim çalışmalarına başladı. Adnan Menderes Bulvarı’ndaki denetimlere katılan Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, çevre kirliliğine karşı vatandaşları uyardı.

Düziçi'nde Yola Devrilen Tanker Korkuttu Düziçi'nde Yola Devrilen Tanker Korkuttu

Sigara Izmariti Farkındalık (3)Başkan İbrahim Çenet, başkan yardımcıları ve belediye personeliyle birlikte yerlerde biriken izmarit ve çöplerin oluşturduğu kirliliğe dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla yapılan uygulamaya bizzat katıldı. Bu kapsamda sigara izmariti atan bir vatandaşı uyaran Başkan Çenet, “Bu izmariti yere değil çöp kutusuna atalım. Çevremizi temiz tutmamız lazım. Bunun yanında sağlığımız için de zararlı olan sigara, ciğerlerimiz başta olmak üzere tüm organlarımıza zarar veriyor. Hem sağlığımız hem de çevremiz için bırakabilirsek daha iyi olur.” diye konuştu.

Sigara Izmariti Farkındalık (6)Başkan Çenet, şehirdeki çevre bilincini güçlendirmek amacıyla başlattıkları bu denetim uygulamasını Osmaniye geneline yaymayı hedeflediklerini belirtti. “Bu illetten kurtulmalıyız. Hem çevremize, hem kesemize, hem de sağlığımıza zarar veriyoruz. Lütfen yerlere izmarit ve çöplerimizi atmayalım,” diyerek vatandaşlara seslendi.

Sigara Izmariti Farkındalık (23)

Çalışmaların bir parçası olarak, yere izmarit ya da çöp atan vatandaşlar öncelikle uyarılacak, ardından uymayanlara 2 bin 200 lira idari para cezası uygulanacak. Başkan Çenet, “Biz temizleyelim ama Osmaniye’mizi hep beraber koruyalım. Şehrimizi temiz tutmak hepimizin elinde,” ifadelerini kullandı.

Osmaniye Belediyesi’nin başlattığı bu uygulama ile şehrin daha temiz bir hale getirilmesi ve çevre bilincinin artırılması hedefleniyor.

Editör: Mustafa Düzenli